Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2022 - Η Ελλάδα επιστρέφει στα πρωτογενή πλεονάσματα

Σταϊκούρας: Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2022 - Η Ελλάδα επιστρέφει στα πρωτογενή πλεονάσματα
"Μέσα στην 4ετία η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία", τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας
Η Ελλάδα κατάφερε να μηδενίσει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα το 2022, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας από το βήμα της στην εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική».
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «παρότι στηρίξαμε και στηρίζουμε γενναία την κοινωνία σε όλες τις κρίσεις, με το τρίτο μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην Ε.Ε., η χώρα μηδένισε το πρωτογενές της αποτέλεσμα το 2022 και επιστρέφει στα πρωτογενή πλεονάσματα λόγω της ισχυρής ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη ήταν για πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ.
«Τα καταφέραμε όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κράτος και κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι μέσα στην 4ετία η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση κ.λπ. και αυτό επιτεύχθηκε με μέτρα που ανήλθαν συνολικά τα 57 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης