Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ για πληρωμή με τον μήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ για πληρωμή με τον μήνα
Το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους
Σχετικά Άρθρα
Στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα θα μπορούν να προβούν από σήμερα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας, μέσω της πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Η είσοδος στην πλατφόρμα για αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες Ι.Χ. γίνεται με τους κωδικούς TAXISnet, οι οποίοι για ένα μήνα θα πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στο 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες στα 2/12, κλπ.
Μέσω της πλατφόρμας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, δίνεται η δυνατότητα κάποιος να :
-Θέσει σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά του, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθεί τη ΔΟΥ.
-Κατεβάσει το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβει βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
-Άρει την ακινησία του οχήματος και να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.
-Ενημερωθεί για πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας έτους 2017.
Το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία (την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα ή την πρώτη εργάσιμη του επόμενου μήνα, εφόσον η τελευταία μέρα είναι αργία), προκειμένου να μην βρεθεί ο ιδιοκτήτης αντιμέτωπος με πρόστιμα.
Σημειώνεται ότι εάν στη διάρκεια ελέγχου διαπιστωθεί από τα αρμόδια όργανα ότι το όχημα κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο και φέρει πινακίδες ενώ βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία, τότε αίρεται η ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής , επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης