Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για πληρωμή αποζημιώσεων καλλιεργειών στους παραγωγούς μήλων και καστάνων

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για πληρωμή αποζημιώσεων καλλιεργειών στους παραγωγούς μήλων και καστάνων
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πληρωμή των αποζημιώσεων καλλιεργειών στους παραγωγούς μήλων και καστάνων
Σχετικά Άρθρα
Κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογράφηκε η υπ' αρ. 516/100039/31-03-2023 κοινή υπουργική απόφαση από τους ΥΠΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά, Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, κ. Θ. Σκυλακάκη και Υφυπουργό ΥΠΑΝΕΠ, κ. Ι. Τσακίρη, με την οποία δρομολογείται η εκταμίευση για την ενίσχυση των καλλιεργειών που αφορούν μήλα και κάστανα, σύμφωνα με το "Προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας".
Πρόκειται για παραγωγές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, συντήρησης και διάθεσης. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ομαλής εμπορικής ροής και πρόσβασης στις αγορές, οδήγησαν σε προσδιορισμένο ζημιογόνο αποτέλεσμα, όπως αυτό έχει καταγραφεί και αξιολογηθεί με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.
Η ενίσχυση για τα κάστανα αφορά σε 57.332 παραγωγικά στρέμματα καστανιάς και 4.885 δικαιούχους με ύψος ενίσχυσης 150€/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 7.438.750€. Η ενίσχυση για τα μήλα αφορά σε 74.950 παραγωγικά στρέμματα μηλιάς και 6.710 δικαιούχους, με ύψος ενίσχυσης 250€/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 17.706.680€.
Η πληρωμή στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης