Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αναβαθμίζουν πλέον τις δυνατότητές τους - Αυτοψία στη Δεξαμενή Νο 1 που ανελκύστηκε

Γεωργιάδης: Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αναβαθμίζουν πλέον τις δυνατότητές τους - Αυτοψία στη Δεξαμενή Νο 1 που ανελκύστηκε
Ο κ. Γεωργιάδης -συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Onex, Πάνο Ξενοκώστα- πραγματοποίησε αυτοψία στη Δεξαμενή Νο 1, η οποία ανελκύστηκε και ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασής της
Σχετικά Άρθρα
Για αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ώστε να μπορούν να έρχονται περισσότερα πλοία, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πολύ μεγάλος «καταιγισμός» εργασιών στο ναυπηγείο με στόχο το διάστημα 15 με 20 Μαΐου, έπειτα από χρόνια, να μπει το πρώτο πλοίο στη δεξαμενή.
«Με τις δύο δεξαμενές του το ναυπηγείο αναβαθμίζει τις δυνατότητές του καθώς έως σήμερα τα πλοία έρχονταν και φτιάχνονταν στο ντόκο» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα πλοία που θα έρχονται θα οδηγήσουν και σε νέες θέσεις εργασίας από την τοπική κοινωνία της Ελευσίνας.
«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ και που θα πληρώνονται, θα φέρουν μία αναγέννηση στην τοπική οικονομία» τόνισε. Ο υπουργός Ανάπτυξης ευχαρίστησε το δήμαρχο Ελευσίνας που πίστεψε από την αρχή σε αυτή την προσπάθεια και έβαλε πλάτη μαζί με το δημοτικό συμβούλιο. «Σας αξίζει ένα μεγάλο μερίδιο επιτυχίας αυτού του θαύματος», τόνισε.
Ο κ. Γεωργιάδης -συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Onex, Πάνο Ξενοκώστα- πραγματοποίησε αυτοψία στη Δεξαμενή Νο 1, η οποία ανελκύστηκε και ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασής της.

Ανάταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα

Ο όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies ανακοίνωσε ότι η πλήρης ανέλκυση της Δεξαμενής Νο 1 των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αποτέλεσε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο εγχείρημα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν, ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης, σε συνδυασμό με την πολυετή παραμονή της στον βυθό των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων από το 2018.
Η πλήρης ανέλκυση της δεξαμενής ολοκληρώθηκε στις 28 Μαρτίου 2023, μετά από εντατική προετοιμασία και σχεδιασμό διάρκειας δύο εβδομάδων, η δε επιχείρηση διήρκησε συνολικά τέσσερις εβδομάδες.
Σύντομα, θα ακολουθήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισής της, το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ναυπηγείου.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας αποτελεί ένα σημείο σταθμό στην ανάταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ΟΝΕΧ σε σημερινή ανακοίνωσή της, βασική συλλογική παράμετρος, διοίκησης και εργαζομένων, παραμένει η προσήλωση στην προσπάθεια για την εκπλήρωση του οράματος της αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, και η εγκαθίδρυσή τους ως περιφερειακού κέντρου καινοτομίας και βιομηχανικών λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανέλκυση ενός τόσο πολύπλοκου και γεμάτου προκλήσεων ναυαγίου έδειξε πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζόμενων των ναυπηγείων στη χώρα μας επισημαίνεται.
Ο όμιλος ONEX συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Νιζάμη και την ειδική ομάδα της Greek Diving Center (Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων), το τεχνικό και μηχανικό επιτελείο των Ναυπηγείων καθώς και όλους τους εργαζόμενους και στελέχη που κατόρθωσαν δουλεύοντας με εντατικούς ρυθμούς, να υπερνικήσουν τις αντιξοότητες και να πετύχουν το ακατόρθωτο, την ανέλκυση της Δεξαμενής Νο 1 των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης