Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Σκέρτσου: Από τη Δευτέρα (3/4) οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο

Ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Σκέρτσου: Από τη Δευτέρα (3/4) οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλες οι συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς
Την Δευτέρα (3/4/2023) ξεκινά για 29.000 νέα ζευγάρια το πρόγραμμα «Σπίτι μου» μέσω του οποίου μπορούν να αποκτήσουν επιδοτούμενο από όλες τις συνεργαζόμενες με τη ΔΥΠΑ, τράπεζες, δάνειο, προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους σπίτι.
Τα κριτήρια του προγράμματος παρουσίασαν την Παρασκευή οι υπουργοί Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, και Επικρατείας, Ακης Σκερτσος, και αφορά σε νέα ζευγάρια ηλικίας 25 έως 39 ετών με εισοδηματικά κριτήρια.
Το πρόγραμμα αφορά σπίτια μέχρι 150 τ.μ. παλαιότητας 15 ετών και πάνω, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι το επιτόκιο θα είναι μηδενικό για πολύτεκνους και τρίτεκνους.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι σε πρώτη φάση 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη ακόμη και για διπλασιασμό του προϋπολογισμού.
Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε δεν μπορεί να λάβει δάνειο όποιος έχει σπίτι 50 τ.μ. αυξανόμενο κατά 10 τ.μ. για κάθε συγκάτοικο, αν έχει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία με άνω 50% στο ακίνητο αυτό ενώ το ακίνητο αυτό δεν πρέπει να είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα.
«Αν κάποιος έχει ακίνητο στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται και ζει στην Αττική μπορεί να πάρει δάνειο» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Συνεργαζόμενες τράπεζες

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλες οι συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. Συμμετέχουν και η Παγκρήτια, οι συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Χανίων και η Attica Bank».
Από την στιγμή υποβολής της αίτησης και εντός 60 ημερών οι τράπεζες θα δίνουν την προέγκριση του δανείου. Στη συνέχεια ο αιτών γνωστοποιεί το ακίνητο και την τιμή του και προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα. Η τράπεζα ελέγχει το ακίνητο και κατόπιν υπογράφεται η δανειακή σύμβαση και εκταμιεύεται το ποσό.
Τα 3/4 του κεφαλαίου είναι άτοκα και μόλις το ¼ τοκίζεται με τους αντίστοιχους τόκους της κάθε τράπεζας, με εξαίρεση τους πολύτεκνους, όπου επιδοτείται το σύνολο των τόκων.

Αντώνης Βασιλόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης