Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μarket Pass: Η ώρα των πληρωμών για όσους υπέβαλαν αιτήσεις από 1η Μαρτίου

Μarket Pass: Η ώρα των πληρωμών για όσους υπέβαλαν αιτήσεις από 1η Μαρτίου
Το πρόγραμμα, για το οποίο η προθεσμία για αιτήσεις έληξε την Τετάρτη 15/3, αφορά την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφη μέτρηση για τους δικαιούχους του Μarket Pass που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Μαρτίου, καθώς σήμερα θα λάβουν την ενίσχυση.
Με βάση το χρονολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλλαν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου, θα πληρωθούν σήμερα, Δευτέρα 20/3, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.
Επιπλέον, όσοι δικαιούχοι επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβουν σήμερα την ενίσχυση για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
Το πρόγραμμα, για το οποίο η προθεσμία για αιτήσεις έληξε την Τετάρτη 15/3, αφορά την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη των τιμών του καταναλωτή.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μέτρο που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στις 17/12/ 2022, ξεκίνησε στις 21/2/ 2023 και με την ολοκλήρωση του στις 15 Μαρτίου, ενισχύονται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) περίπου 2.900.000 δικαιούχοι του προγράμματος με 510.000.000 ευρώ, είτε με κατάθεση της ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε με ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
Τα χρήματα του επιδόματος που μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι, αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης, μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.
Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.
market_pass.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης