Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Ποια θα είναι η καταληκτική ημερομηνία

Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων  - Ποια θα είναι η καταληκτική ημερομηνία
Πριν από το τέλος Μαρτίου η έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Σχετικά Άρθρα
Θέμα χρόνου είναι να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myAADE για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που αφορούν τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2022.
Κοντά στις 25 Μαρτίου – λίγο πριν ή μετά- και σε κάθε περίπτωση, πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων, με την καταληκτική ημερομηνία ,σύμφωνα με τη νομοθεσία, να είναι η 30η Ιουνίου 2023.
Ως προς την πρώτη δόση του επιπλέον φόρου που ενδεχομένως θα προκύψει, θα πρέπει να πληρωθεί έως την 31η Ιουλίου.
Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ για όσους επιλέξουν την εφάπαξ πληρωμή ,η έκπτωση επί του συνολικού ποσού ανέρχεται στο ύψος του 3%.
Πάντως, αμετάβλητοι παραμένυν οι κωδικοί για το βασικό έντυπο της εφορίας σχεδόν στο σύνολό τους και έτσι, οι 8.500.000 φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά τη συμπλήρωσή τους, ενώ το νέο στοιχείο της φετινής φορολογικής δήλωσης είναι ότι το έντυπο Ε3 θα είναι προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν δηλώσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες στα ηλεκτρονικά βιβλία τα myData. Οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί δεν θα είναι κλειδωμένοι, προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν τη δυνατότητα διορθώσεων στα ποσά που έχουν προσυμπληρωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι είναι προσυμπληρωμένα τα εισοδήματα με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών από μισθούς και συντάξεις, καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν, και συνεπώς, δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης