Τελευταία Νέα
Οικονομία

Market Pass: Ενισχύθηκαν 2,9 εκατ. δικαιούχοι με πάνω από 500 εκατ. ευρώ

Market Pass: Ενισχύθηκαν 2,9 εκατ. δικαιούχοι με πάνω από 500 εκατ. ευρώ
Το πρόγραμμα, για το οποίο η προθεσμία για αιτήσεις έληξε την Τετάρτη 15/3, αφορά την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών,
Σχετικά Άρθρα
Με 510 εκατομμύρια ευρώ ενισχύθηκαν 2,9 εκατομμύρια δικαιούχοι του Market Pass, της ενίσχυσης 10% ανά νοικοκυριό επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.
Το πρόγραμμα, για το οποίο η προθεσμία για αιτήσεις έληξε την Τετάρτη 15/3, αφορά την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη των τιμών του καταναλωτή.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μέτρο που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στις 17/12/ 2022, ξεκίνησε στις 21/2/ 2023 και με την ολοκλήρωση του στις 15 Μαρτίου, ενισχύονται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) περίπου 2.900.000 δικαιούχοι του προγράμματος με 510.000.000 ευρώ, είτε με κατάθεση της ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε με ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
Ήδη, 2.200.000 δικαιούχοι ενισχύθηκαν μέσω τραπεζικής κατάθεσης στους λογαριασμούς τους με συνολικό ποσό 365.000.000 ευρώ, ενώ 645.300 δικαιούχοι μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με συνολικό ποσό 145.000.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε για το Market Pass ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Στ. Ασθενίδης, «έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ψηφιακή πολιτική συνιστά μια εξ ορισμού κοινωνική πολιτική για όλους, αλλά και με προστιθέμενη αξία για τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Προς αυτή την κατεύθυνση, για ακόμα μια φορά όλοι εμείς στην Κοινωνία της Πληροφορίας εργαστήκαμε για την υλοποίηση ενός απαιτητικού προγράμματος, όπως το market pass. Για να καταστεί σαφές ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί τον καταλύτη της κοινωνικής προόδου όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται ως "μέσο δημοσίου συμφέροντος". Όλες αυτές οι δράσεις ενίσχυσης έχουν στο κέντρο τους τον πολίτη. Έτσι, κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας με ταχύτητα, συνέπεια και διαφάνεια το market pass διαθέτοντας στους περίπου 2.900.000 δικαιούχους του προγράμματος περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023, δικαιούχοι του προγράμματος «Market Pass» είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ, ενώ η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης