Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Τέλος χρόνου την Τρίτη 28/2 για πληρωμή και δηλώσεις ακινησίας οχημάτων – Από τον Απρίλιο τέλη με τον μήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Τέλος χρόνου την Τρίτη 28/2 για πληρωμή και δηλώσεις ακινησίας οχημάτων – Από τον Απρίλιο τέλη με τον μήνα
Εκπνέει στις 28/2 και η προθεσμία για ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας των οχημάτων
Σχετικά Άρθρα
Εκπνέει αύριο, Τρίτη 28/2 η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023, αλλά και την υποβολή δήλωσης ακινησίας των οχημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί παράταση έως 28/2 στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η οποία κανονικά έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.
Σημειώνεται ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Δήλωση ακινησίας οχημάτων

Περιθώριο μέχρι αύριο έχουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να θέσουν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους, καθώς εκπνέει η προθεσμία για ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας.
Η άρση ακινησίας δεν μπορεί να γίνει πριν από τον Απρίλιο, οπότε και αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι των οχημάτων που θα τα θέσουν σε ακινησία, δεν χρειάζεται να βγάλουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά δηλώνουν τον χώρο στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία.
Η ψηφιακή ακινησία επιτρέπεται μόνο για επιβατικά Ι.Χ. και δίκυκλα Ι.Χ., η κατάσταση των οποίων είναι «σε κίνηση» και ο ιδιοκτήτης έχει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας τους
Σε περίπτωση που κάποιοι μετά τη δήλωση ακινησίας εντοπιστούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής και ταυτόχρονα αφαιρείται για 3 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Από τον Απρίλιο τέλη κυκλοφορίας με τον μένα

Τον Απρίλιο και μάλιστα πριν το Πάσχα, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Σύμφωνα με την διάταξη αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης