Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρεμιέρα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Γεωργιάδης: 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», οριακή μείωση στο σύνολο

Πρεμιέρα για το «Καλάθι της Σαρακοστής» – Γεωργιάδης: 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», οριακή μείωση στο σύνολο
Σε εφαρμογή από σήμερα, Τετάρτη 22/2, το «καλάθι της Σαρακοστής», που περιλαμβάνει όλα τα νηστίσιμα, εκτός από τις λαγάνες
Σχετικά Άρθρα
Την 17η εβδομάδα εφαρμογής διανύει το «Καλαθιού του Νοικοκυριού», με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, να σημειώνει ότι στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση και από τα 864 προϊόντα αύξηση παρουσίασαν οι τιμές σε 75 (8.68%).
Παράλληλα, σε ισχύ μπήκε από σήμερα, Τετάρτη 22/2, το «καλάθι της Σαρακοστής», που περιλαμβάνει όλα τα νηστίσιμα εκτός από τις λαγάνες.
Το «καλάθι της Σαρακοστής» περιλαμβάνει προϊόντα όπως ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες με τη μορφή αλοιφής όπως ταραμοσαλάτες, μελιτζάνες και κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», θα πρέπει να προσθέσουν στο τουλάχιστον δύο είδη.

Γεωργιάδης: Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση

Ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter για το «καλάθι», σημειώνει ότι από τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκύπτει ότι από 864 προϊόντα, 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση».
«Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!», προσθέτει ο υπουργός.
g1_2.JPG
g2_7.JPG
Σημειώνεται ότι το «καλάθι» διευρύνεται κατά 9 κατηγορίες προϊόντων φτάνοντας τις 60 από 51 που ήταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης