Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καθαρά Δευτέρα: «Χρυσή» η λαγάνα φέτος λόγω ακρίβειας - Θα κοστίζει έως 5 ευρώ - Ετήσια αύξηση 42%

Καθαρά Δευτέρα: «Χρυσή» η λαγάνα φέτος λόγω ακρίβειας - Θα κοστίζει έως 5 ευρώ - Ετήσια αύξηση 42%
Ο Πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Παναγιώτης Σαχινίδης μίλησε για την «τσιμπημένη» τιμή
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν φέτος οι καταναλωτές, προκειμένου την Καθαρά Δευτέρα να απολαύσουν στο σαρακοστιανό τους τραπέζι την παραδοσιακή λαγάνα.
Ο Πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Παναγιώτης Σαχινίδης μίλησε για την «τσιμπημένη» τιμή. Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν όσοι θέλουν την πατροπαράδοτη λαγάνα για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας καθώς το κύμα της ακρίβειας που σαρώνει την Ελλάδα όπως και οι ανατιμήσεις στα βασικά υλικά παρασέρνουν και την τιμή του παραδοσιακού εδέσματος, η οποία αναμένεται κατά 42% πιο ακριβή φέτος στην Αττική.
«Πέρυσι η τιμή της λαγάνας κυμαινόταν μεταξύ 3 – 3,50 ευρώ. Φέτος λόγω των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί στις πρώτες ύλες, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια αύξηση στην τιμή και θα πωλείται την Καθαρά Δευτέρα μεταξύ 4 και 5», είπε ο κ. Σαχινίδης.
Και εξήγησε: «Ένα μεροκάματο ενός αρτεργάτη δεν είναι μονό για την Καθαρά Δευτέρα, ο υπάλληλος παίρνει συν δύο μεροκάματα άρα όλο αυτό έχει εργατικό κόστος.
Αν αναλογιστεί κανείς το κόστος των υλικών και της ενέργειας τα 5 ευρώ που θα δοθεί στην αγορά η λαγάνα είναι λίγα αλλά δεν μπορούμε να ανεβάσουμε πολύ την τιμή γιατί σκεφτόμαστε τους πολίτες».

Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών: «Αρτοποιοί δεύτερης και τρίτης γενιάς να βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση»

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία παραθέτουν τα βασικά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο τους έστειλε η «Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών» στις 7 Φεβρουαρίου 2023.
«Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσεων, έχει κινηθεί ξεκάθαρα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και έχει απευθυνθεί αντίστοιχα, σε κάθε αρμόδιο, θεσμικό φορέα.
Η αρχή έγινε με την αποστολή υπομνήματος τον Οκτώβριο του 2022, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με τις παράλογες αυξήσεις τιμών αλλά και με το καλάθι της νοικοκυράς.
Συντάχθηκε ξεκάθαρα με την ανακοίνωση του ΙΝΚΑ περί προστασίας του καταναλωτή και διατήρησης μιας υγιούς, ελεύθερης αγοράς», αναφέρει η επιστολή μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης