Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του κλίματος στη βιομηχανία τον Ιανουάριο 2023

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του κλίματος στη βιομηχανία τον Ιανουάριο 2023
Βελτιώθηκαν οι προσδοκίες στην ελληνική βιομηχανία
Σχετικά Άρθρα
Στις 107,4 μονάδες από 100,4 μονάδες τον Δεκέμβριο 2022, βελτιώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, τον Ιανουάριο 2023, η υψηλότερη επίδοση των τελευταίων επτά μηνών -χαμηλότερο ωστόσο από το αντίστοιχο περυσινό των 116,8 μονάδων.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο εξελίξεων στη βιομηχανία του ΙΟΒΕ, η σταδιακή αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων περιορίζει την απαισιοδοξία, με τις τιμές ωστόσο σε βασικές κατηγορίες αγαθών να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η αβεβαιότητα για τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και για το ενεργειακό ζήτημα διατηρείται, ενώ με την προεκλογική περίοδο μπορεί να αναμένεται γενικά βελτίωση των προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας.
Η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο. Επίσης, σημειώθηκε υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής 1,6% στην Ελλάδα, έναντι μείωσης 0,5% στην ΕΕ.
Άνοδος σημειώθηκε στην εγχώρια μεταποίηση 4,2%, νέα ενίσχυση των εξαγωγών της βιομηχανίας, 35,2% τον Νοέμβριο, αλλά και άνοδος εμπορικού ελλείμματος στα 4,1 δισ. ευρώ από 3,4 δισ. ευρώ ένα έτος πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης