Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurogroup: Άρση μέτρων στήριξης στην Ενέργεια, μόνο στοχευμένες δράσεις - Χρειάζεται ισορροπία στις αυξήσεις μισθών

Eurogroup: Άρση μέτρων στήριξης στην Ενέργεια, μόνο στοχευμένες δράσεις - Χρειάζεται ισορροπία στις αυξήσεις μισθών
Ισορροπία στα μέτρα στήριξης και τις αυξήσεις μισθών, ζητά το Eurogroup
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη εξισορρόπησης των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των αυξήσεων στους μισθούς από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, ώστε να μην αναζωπυρωθεί ο πληθωρισμός, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Pascal Donohoe.
Οι τιμές στην Ενέργεια έχουν υποχωρήσει σημαντικά και τα εφιαλτικά σενάρια δεν επιβεβαιώθηκαν… - αν και η ακρίβεια παραμένει.
«Μέχρι στιγμής οι αποφασεις ήταν ζυγισμένες και αυτό πρέπει να συνεχιστεί» διαπίστωσε και τόνισε πως αν και το outlook για φέτος ενέχει προκλήσεις και προβλέπεται χαμηλή ανάπτυξη, οι οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα υπεσέλθουν σε ύφεση, όμως «απαιτείται προσοχή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κίνδυνοι και πρέπει να παρακολουθηθούν από κοντά ενώ δεν υφίσταται χώρος για εφησυχασμό και οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν τόσο για την μετάβαση σε άλλες μορφές ενέργειας όσο και για την εξοικονόμησή της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κίνδυνοι και πρέπει να παρακολουθηθούν από κοντά ενώ δεν υφίσταται περιθώριο για εφησυχασμό.
«Φέτος θα υπάρξουν προκλήσεις και νιώθουμε αισιόδοξοι πως οι μισθοί, αν αυξηθούν δεν θα πρέπει να υποσκάψουν τις επιδόσεις στην αγορά εργασίας» τόνισε και πρόσθεσε πως πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος ξεσπάσματος νέων πληθωριστικών πιέσεων.
Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία, Paolo Gentiloni, από τη μεριά του, επανέλαβε πως η αγορά εργασίας και η οικονομία είναι ανθεκτικές.
«Η ανεργία έχει υποχωρήσει στο 6,6%, δεν θα μπούμε σε ύφεση»
«Χρειάζεται προσοχή και αυτοπεποίθηση» σημείωσε και υπογράμμισε πως ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί νωρίτερα από ό,τι αναμένονταν, παρόλο που ο δομικός πληθωρισμός ανεβαίνει οριακά.
«Καλύτερα από το αναμενόμενο, δεν σημαίνει καλά.
Δεν λέμε πως έχουμε μπροστά μας μια περίοδο μεγάλης οικονομικής μεγέθυνσης αλλά η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι περιμέναμε» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης