Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Δρομολογείται η πλατφόρμα για το market pass – Μέχρι 15/2 ακόμη 9 κατηγορίες στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Γεωργιάδης: Δρομολογείται η πλατφόρμα για το market pass – Μέχρι 15/2 ακόμη 9 κατηγορίες στο «καλάθι του νοικοκυριού»
"Αν αθροίσεις το «καλάθι» και την κάρτα αγορών, το μηνιαίο όφελος για τα ψώνια είναι άνω των 100 ευρώ», ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού», λέγοντας ότι μέχρι τις 15/2 θα αυξηθούν στις 60 οι κατηγορίες από τις 51 κατηγορίες που είναι τώρα.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπενθύμισε ότι δρομολογείται το «καλάθι της Σαρακοστής», αλλά και πασχαλινό καλάθι.
Όπως ανέφερε, «μέχρι την Τετάρτη θα ανακοινώσουμε τις 9 επιπλέον κατηγορίες που θα μπουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» μόνιμα. Θα μπουν στο καλάθι όλα αυτά που έχει ζητήσει ο κόσμος. Το «καλάθι» από τις 51 κατηγορίες που είναι τώρα, θα αυξηθεί στις 60. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες καταναλωτών που μας το ζητούσαν και θα τις βάλουμε και αυτές μέσα στην περίμετρο της προστασίας. Από την έναρξη της Σαρακοστής θα έχουμε το σαρακοστιανό καλάθι και μόλις θα μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε το πασχαλινό καλάθι».
Δήλωσε ακόμη πως «το 64% των καταναλωτών αγοράζει και ψάχνει προϊόντα από το «καλάθι του νοικοκυριού», προσθέτοντας πως «έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο στην καθημερινή αγορά στα σούπερ μάρκετ. Γιατί όποιος αγοράζει από το «καλάθι», κερδίζει λεφτά».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «το «καλάθι» έχει συγκρατήσει πολλές βιομηχανίες από το να κάνουν νέες αυξήσεις, φοβούμενες ότι θα χάσουν πελατεία και τις έχει οδηγήσει να κάνουν πολλές νέες προσφορές. Αν αθροίσεις το «καλάθι» και την κάρτα αγορών, το μηνιαίο όφελος για τα ψώνια είναι άνω των 100 ευρώ».

Για market pass

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών (market pass).
Εξήγησε ότι «από την ώρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα θα μπορείς να κάνεις χρήση της κάρτας. 8.5000.0000 πολίτες δικαιούνται το επίδομα αυτό. Δεν θα αφήσουμε καμία γιαγιά και κανέναν παππού, τους οποίους αγαπάμε και σεβόμαστε, χωρίς να μπορούν να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται».
Τέλος, σημείωσε ότι «το market pass, όπως και το «καλάθι», το αντιγράφουν άλλοι ευρωπαίοι. Έχω αύριο στο υπουργείο Ανάπτυξης, πολυμελή αποστολή από άλλη χώρα για να τους εξηγήσουμε πως κάναμε τον νόμο για την αισχροκέρδεια, πως φτιάξαμε το «καλάθι» και πως δουλεύει, να τους εξηγήσουμε το market pass».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης