Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έχουν ρυθμιστεί οφειλές 1,08 δισ. ευρώ- Σταϊκούρας: Δεν πανηγυρίζουμε

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έχουν ρυθμιστεί οφειλές 1,08 δισ. ευρώ-  Σταϊκούρας: Δεν πανηγυρίζουμε
Ο υπoυργός Οικονομικών κάνει λόγο για ικανοποιητική πορεία

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο υπoυργός Οικονομικών κάνει λόγο για ικανοποιητική πορεία, σημειώνει ωστόσο ότι αυτό δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμών, καθώς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Η ανακοίνωση Σταϊκούρα

«Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών αποδεικνύουν ότι αυτός λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά.
Όπως τονίζει, η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις.
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε, μόλις, τα 300 εκατ. ευρώ.
Όμως, τα παραπάνω στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης