Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Enterprise Greece και Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου της Ιαπωνίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Enterprise Greece και Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου της Ιαπωνίας
Ο Οργανισμός είναι o επίσημος φορέας της Ιαπωνίας που προωθεί τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις της χώρας με άλλα κράτη
Σχετικά Άρθρα
Πρωτόκολλο Συνεργασίας (MoC) υπέγραψαν χθες, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και o Japan External Trade Organization (JETRO), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ιαπωνία.
Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, την Enterprise Greece εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της, Βίκυ Λοΐζου, και τον Japan External Trade Organization (JETRO), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του, Νομπουχίκο Σασάκι.
Ο JETRO είναι o επίσημος φορέας της Ιαπωνίας που προωθεί τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις της χώρας με άλλα κράτη.
Οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας επικεντρώνονται στους εξής πυλώνες:
1. Ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων και δεσμών στον τομέα των επενδύσεων και του εμπορίου, μέσω της προώθησης ευκαιριών δικτύωσης των επιχειρήσεών τους.
2. Ενημέρωση για επενδυτικές ευκαιρίες και έργα που έχουν οι δύο χώρες για να προωθούνται στις επιχειρηματικές τους κοινότητες.
3. Συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας, ώστε να προωθηθεί και καταστεί δυνατή η ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.
4. Διευκόλυνση μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης μέσω προσέλκυσης κατάλληλων ΞΑΕ.
Με το πέρας της τελετής υπογραφής του MoC, η κυρία Λοΐζου δήλωσε: «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία, οι επιχειρηματικές μας κοινότητες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός δυναμικού μετασχηματισμού προς ένα πιο ψηφιακό, πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Η Ελλάδα έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και μεταμορφώνει την οικονομία της, κινητοποιώντας αφενός δισεκατομμύρια ευρώ για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και αφετέρου την εύρεση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον. Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Enterprise Greece και τον JΕΤΡΟ, επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο πλευρών για στενή συνεργασία και αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα προς μια κοινή πορεία στρατηγικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξης κοινών δράσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης