Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το «καλάθι του νοικοκυριού» - Προεξοφλεί τη νίκη Μητσοτάκη ο Fitch

Γεωργιάδης: Πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης το «καλάθι του νοικοκυριού» - Προεξοφλεί τη νίκη Μητσοτάκη ο Fitch
«Με την κίνησή του ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας», ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο Fitch, ενώ περιμέναμε ότι θα μας κρατούσε σταθερούς και ήταν ο μόνος που μας είχε δύο σκαλιά κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μας αναβάθμισε τώρα, παρόλο που λόγω εκλογών, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
«Με την κίνησή του ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Μέτρα στήριξης και «καλάθι του νοικοκυριού»

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις προβλέψεις και τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε τον κόσμο που έχει ανάγκες».
Σημείωσε δε, ότι ήδη ο Ιανουάριος του 2023 πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις, αλλά και ότι την απασχολεί την κυβέρνηση η προσωπική διαφορά, καθώς «ο νόμος Κατρούγκαλου έχει φέρει πολλές αδικίες στους συνταξιούχους και ψάχνουμε να βρούμε λύση».
Κάνοντας αναφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε ότι γίνεται πανευρωπαϊκό θέμα μελέτης και μάλιστα, μετά τη Γαλλία και άλλη ευρωπαϊκή χώρα ετοιμάζει παρόμοιο καλάθι.
«Όταν ανακοινωθεί ποια χώρα είναι, όσοι κορόιδευαν το «καλάθι» θα καταπιούν τη γλώσσα τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι τους επόμενους 2 μήνες οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν.

Για «Σαράφη»


Με αφορμή τη σύλληψη του Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επονομαζόμενου ως «Μάξιμο Σαράφη», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «την ώρα που έπαιρναν τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα, έβαζαν έναν απατεώνα να κατηγορεί πολιτικούς τους αντιπάλους για μαύρα λεφτά. Αυτό δεν θα το σκεφτόταν ούτε ο Μακιαβέλι».

Ο Ράμμος κάνει αμίμητα πράγματα

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το χαρτί που έστειλε ο κ. Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς δεν είχε ονόματα, αυτά τα ονόματα τα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή.
Όπως είπε, αυτή η υπόθεση είναι συμπαιγνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο, ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα συνταγματικά του όρια.
Σημείωσες δε, πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστής, αλλά δημόσιος υπάλληλος σε μία υψηλόβαθμη θέση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι προφανές ότι το έστησαν από κοινού, ώστε να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου για το απόρρητο της ΕΥΠ, ενώ τίθεται το ζήτημα για το πως ήξερε ονόματα ένα μήνα πριν ο κ. Τσίπρας, ποιος του τα είπε.
Πρόσθεσε ότι αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, είχε έρθει σε επαφή με κάποιο ρυπαρό δίκτυο της ΕΥΠ που έχει σπάσει το απόρρητο και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα, αυτή είναι η πραγματική ιστορία που είναι στημένη κατά της Δημοκρατίας.
Κάνοντας αναφορά στον κ. Ράμμο, αφού σημείωσε ότι κάνει αμίμητα πράγματα, τόνισε πως ουδέποτε είχε κάνει άλλος πρόεδρος τέτοιο πολιτικό παιχνίδι.
«Όταν ο λαός επανεκλέξει τη ΝΔ, θέλω να πιστεύω θα έχει ευαισθησία να φύγει, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ήταν λανθασμένη επιλογή, την ψήφισε και η ΝΔ, αλλά κάναμε λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και ξεκαθάρισε ότι δουλειά της αρχής είναι να ελέγχει αν υπάρχουν παράνομες παρακολουθήσεις, όχι κατ' εντολή του κ.Τσίπρα να ελέγχει συγκεκριμένα τηλέφωνα και να ανακοινώνει ότι εντόπισε νόμιμη παρακολούθηση.

www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης