Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Το 2023 ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 5% - Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις

Σταϊκούρας: Το 2023 ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 5% - Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις
Τι ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας για το Δώρο Πάσχα
Σχετικά Άρθρα
Για «γενναία και ρεαλιστική» αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το "παράθυρο" για πρόσθετες παρεμβάσεις.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα 250-300 ευρώ σε 1,1 εκατ. ευάλωτους και συνταξιούχους, επανέλαβε ότι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.
Όπως είπε, φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, εξηγώντας ότι όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία».

Υπογράμμισε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και έτσι, αυτή η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.
Ακόμη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα τροφίμων, σημειώνοντας πως αυτό αφορά όλη την Ευρώπη, ενώ ανέφερε ότι το τρέχον έτος ο πληθωρισμός στη χώρα θα κινηθεί στο 5%.
Τέλος, σχετικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο ΥΠΟΙΚ είπε πως υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται, αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης