Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Καλύτερα από το αναμενόμενο η οικονομία το 2023 για τρεις λόγους

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Καλύτερα από το αναμενόμενο η οικονομία το 2023 για τρεις λόγους
Η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα απελευθερώσει επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες είπε ο κ.Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η ελληνική οικονομία θα πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο για το 2023 διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος ανέφερε τρεις βασικούς λόγους για αυτό.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος σε αυτούς τους τρεις λόγους ο κ.Σκυλακάκης είπε ότι ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλά και υπάρχουν σημάδια ότι θα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, ότι υπάρχει μεγάλη πτώση της τιμής του αερίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αποθήκες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό γεμάτες, ενώ υπάρχει αλλαγή του μείγματος της ενέργειας, για παράδειγμα έχουμε περισσότερες εισαγωγές από φωτοβολταϊκά και ότι φουσκώνει το κύμα επενδύσεων.

Επενδύσεις

Χαρακτηριστικά ο κ Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με αυτό που έρχεται.
Μάλιστα υποστήριξε πως η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα απελευθερώσει όλες τις δυνητικές επενδύσεις από τις μεγάλες εταιρίες.
Σχετικά με το αν θα έχουμε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, σημείωσε ότι είναι δύσκολο να το πει κάποιος αυτό, γιατί θα είμαστε σίγουρα σε προεκλογική περίοδο, αν δεν έχουν γίνει ήδη οι εκλογές.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν την Ελλάδα πολύ πιο θετικά, αναφέροντας πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει αυτό πριν από τις εκλογές.
«Το σίγουρο όμως είναι ότι πηγαίνουμε προς τα εκεί» είπε ο κ.Σκυλακάκης.

Για πληθωρισμό

Όσον αφορά τον πληθωρισμό ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε καλύτερη εικόνα όσον αφορά στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα επηρεάσει τον πληθωρισμό και την οικονομία συνολικά.
Όπως είπε, σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι το ευρώ έχει ανέβει κατά 10% σε σχέση με το δολάριο και αυτό θα επηρεάσει και τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων.
Εξήγησε πάντως ότι σε κάποια προϊόντα, όπως το σιτάρι, οι τιμές είναι 2-3 μήνες πίσω καθώς υπάρχει χρονική υστέρηση στον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης