Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έχουν ρυθμιστεί μόλις 2.705 υποθέσεις - Σταϊκούρας: Χρειάζονται βελτιώσεις

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έχουν ρυθμιστεί μόλις 2.705 υποθέσεις - Σταϊκούρας: Χρειάζονται βελτιώσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2022, έως σήμερα υποβληθεί 44.207 αιτήσεις
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι χρειάζονται βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα στοιχεία για το 2022.
«Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών το 2022 αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον των πολιτών βαίνει αυξανόμενο, και αυτός λειτουργεί καλύτερα, αφού οι ολοκληρωμένες αιτήσεις των πολιτών και τα ποσοστά ρυθμίσεων οφειλών κάθε μήνα πολλαπλασιάζονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών.
«Σήμερα, το σχήμα αυτό, όπως πιστοποιούν τα στοιχεία, είναι το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών. Παρόλα αυτά, είναι σαφές ότι χρειάζονται βελτιώσεις και σκληρότερη δουλειά από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και από τις τράπεζες, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες και να ρυθμίσουν επιτυχώς τις οφειλές τους», καταλήγει.

Αναμένονται ρυθμίσεις 1,5 δισ. ευρώ το επόμενο 5μηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2022, έως σήμερα υποβληθεί 44.207 αιτήσεις, οι περισσότερες (14.571) στην Αττική, ενώ έχουν ρυθμιστεί μόλις 2.705 υποθέσεις ύψους 510 εκατ. ευρώ (με αρχικές οφειλές 822 εκ.) και 344 εκ. ευρώ, βρίσκονται σε τελικό στάδιο ρύθμισης.
Το βασικό σενάριο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι στο επόμενο διάστημα (5 μήνες) αναμένονται ρυθμίσεις 1,5 δισ. ευρώ οι οποίες θα προέχονται από :
• €344 εκατ. αιτήσεις σε τελικό στάδιο αξιολόγησης
• €719 εκατ. αιτήσεις σε στάδιο αξιολόγησης από τους Χ.Φ ή/και το Δημόσιο
• €464 εκ. αιτήσεις σε αρχικό στάδιο.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ_ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ_2022.pdf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης