Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση μέχρι τις 13/1/2023 για τις αιτήσεις χορήγησης

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση μέχρι τις 13/1/2023  για τις αιτήσεις χορήγησης
Παράταση έως 13/1/2023 για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα «MyΘερμανση» της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι τις 13/1/2023 έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα «MyΘερμανση» της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης όσοι δεν πρόλαβαν να το πράξουν μέχρι την αρχική προθεσμία στις 9/12/2022, μετά από παράταση που δόθηκε.
Σύμφωνα με την απόφαση, η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.
Σημειώνεται ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ.
Στο μεταξύ σήμερα, Τετάρτη 21/12, καταβάλλεται η πρώτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σε 865.000 πολίτες που υπέβαλαν αίτηση. Θα πιστωθούν 190 εκατ. ευρώ από τα 300 εκατ. που είναι συνολικά το επίδομα, εφόσον έχουν δηλώσει τραπεζικούς λογαριασμούς. Αφορά όσους πήραν και πέρυσι επίδομα (επειδή - θεωρητικά - οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς) για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως 30/11/2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και τα απαιτούμενα στοιχεία καταχωρήθηκαν έως και τις 9/12/2022.
Έτσι, οι παλαιοί δικαιούχοι θα εισπράξουν την προκαταβολή που θα είναι ίση με την ενίσχυση που έλαβαν πέρυσι έως τις 21 Δεκεμβρίου και το υπόλοιπο ποσό που θα προκύψει από την αύξηση του επιδόματος θα το λάβουν αργότερα, ενώ για τους νέους δικαιούχους οι πληρωμές θα αρχίσουν από τα τέλη Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί σε τρείς φάσεις Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης