Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο

Σταϊκούρας: Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο
«H επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ», δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
Την παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για ένα τρίμηνο, που όμως θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ, αντί για 25 λεπτά που ισχύει σήμερα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε ότι «η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ».
Σημειώνεται ότι το μέτρο έληγε στις 31/12 και πλέον, παρατείνεται έως τις 31/3/2023, όμως πλέον θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, έναντι 25 λεπτά το λίτρο που είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα. Τα ακριβή ποσά (προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ) που θα ισχύσουν από την 1/1/2023 θα οριστούν με υπουργική απόφαση.
Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, ανέφερε την εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης στις 21/12, ύψους 190 εκατ. ευρώ

Για market pass

Κάνοντας αναφορά στο market pass, σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη χορήγηση της ενίσχυσης των νοικοκυριών στα καταστήματα τροφίμων, επανέλαβε τα εισοδηματικά κριτήρια και πως το μέτρο θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες.
Εξήγησε ότι σε περίπτωση που ο πολίτης δεν εξαντλήσει το ποσό που θα μπαίνει ως επιδότηση στην κάρτα, το ποσό δεν χάνεται, θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.
Όπως είπε, πρόκειται για μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο και προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Το 2023

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η οικονομία πάει ικανοποιητικά και είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο.
Πρόσθεσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης