Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Βούληση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες - Θα υπάρξουν και νέα μέτρα

Σταϊκούρας: Βούληση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες - Θα υπάρξουν και νέα μέτρα
"Η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού θα δημιουργήσει περαιτέρω δημοσιονομικό χώρο που θα επιτρέψει πρόσθετες παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση", τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
«Βούληση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος άφησε «παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών, εκτιμώντας ότι η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού θα δημιουργήσει περαιτέρω δημοσιονομικό χώρο που θα επιτρέψει πρόσθετες παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε αναφορά σε σειρά μέτρων που θα υλοποιηθούν τις επόμενες μέρες και αναμένεται να ανακουφίσουν σημαντικά τους πολίτες, όπως η «επιταγή ακρίβειας» με την οποία πάνω από 2 εκατ. πολίτες θα λάβουν πάνω από μισό δις ευρώ, αλλά και την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, που είναι υψηλότερο σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Με αφορμή τη σημερινή ολοκλήρωση στη Βουλή με ονομαστική φανερή ψηφοφορία της κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023, ο υπουργός μίλησε για «προϋπολογισμό δύσκολων ισορροπιών».
Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει φέτος διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και η εκτίμηση για το 2023 είναι ότι θα είναι τριπλάσιος.
Για τον πληθωρισμό, σημείωσε πως είμαστε σαφώς κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και φέτος εκτιμάται ότι θα κλείσει λίγο κάτω από το 10% και το 2023 περίπου στο 5%.

Επιδότηση στα καύσιμα

Σχετικά με την επιδότηση των 25 λεπτών στα καύσιμα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι εάν υπάρξει ανάγκη θα επεκταθεί για ένα τρίμηνο ακόμη.

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Κληθείς να απαντήσει εάν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, γνωστοποίησε ότι αυτό θα εκτιμηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Για τράπεζες

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναφορά στις συζητήσεις με τις τράπεζες , σημειώνοντας πως «θέσαμε επιτακτικά μια σειρά από ζητήματα», μεταξύ των οποίων τη βοήθεια και στους συνεπείς δανειολήπτες, την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και τη μείωση των τραπεζικών προμηθειών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.
«Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τραπεζών, περίπου 30.000 δανειολήπτες θα βοηθηθούν στη δόση του δανείου τους και πολλοί από αυτούς θα είναι συνεπείς δανειολήπτες», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ και συμπλήρωσε ότι αυτό θα γίνει χωρίς κρατική συμμετοχή που θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης