Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Να κάνουν περισσότερα οι τράπεζες στα επιτόκια καταθέσεων

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Να κάνουν περισσότερα οι τράπεζες στα επιτόκια καταθέσεων
Η Ελλάδα θα μείνει εκτός ύφεσης το 2023, πιθανότατα με 1,8% ανάπτυξη είπε ο κ.Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα
Να κάνουν περισσότερα όσον αφορά στα επιτόκια καταθέσεων κάλεσε τις τράπεζες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μείνει εκτός ύφεσης το 2023.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκυλακάκης υποστήριξε ότι «οι τράπεζες πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα στα επιτόκια καταθέσεων, διότι πρέπει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να έχουν οι πολίτες καλύτερα επιτόκια καταθέσεων».

Τι είπε για τα δάνεια

Όσον αφορά τα δάνεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι «πιέσαμε στο βαθμό που μπορούμε να πιέσουμε, γιατί αν παρέμβουμε θα εκληφθεί αυτόματα ως μετατροπή των δάνειων αυτών σε κόκκινα από τους Ευρωπαίους».
«Οπότε, επειδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν τα χειρότερα κόκκινα δάνεια σε όλη την Ευρώπη, είμαστε περισσότερο δέσμιοι στο να παρέμβουμε εμείς» διευκρίνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσαν οι τράπεζες καλύπτουν 30.000 ανθρώπους με ικανοποιητικό τρόπο.
«Επί πολλά χρόνια δεν δάνειζαν, τώρα αρχίζουν να δίνουν νέα δάνεια, αλλάζει το μείγμα, και εκεί μπορούμε να δούμε βελτιώσεις.
Βασική δουλειά των τραπεζών είναι να δανείζουν, αλλά αποτελεσματικά, χωρίς κόκκινα δάνεια» επισήμανε ο κ.Σκυλακάκης.

Οφειλές

Για το ενδεχόμενο ρύθμισης των οφειλών σε 120 δόσεις, ο κ.Σκυλακάκης αποσαφήνισε ότι οι θεσμοί «έχουν έντονη άποψη, και αρνητική», ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.
«Η χώρα δεν έχει ακόμα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και ακόμα κι αν την κατακτήσει, πιστεύουμε το 2003 είναι χώρα υπό απλή εποπτεία μαζί με τις άλλες» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Εκτός ύφεσης

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ.Σκυλακάκης είπε ότι η Ελλάδα θα μείνει εκτός ύφεσης το 2023, πιθανότατα με 1,8% ανάπτυξη, και πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, δηλαδή ένα «καλό μείγμα» που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα και θα της επιτρέψει να «αλλάξει πίστα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης