Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (Υπουργείο Οικονομικών): «Δυο ώρες... μπινελικωνόμασταν με τους τραπεζίτες - Η συνάντηση ήταν κακή»

Σταϊκούρας (Υπουργείο Οικονομικών): «Δυο ώρες... μπινελικωνόμασταν με τους τραπεζίτες - Η συνάντηση ήταν κακή»
Θέμα της συνάντησης με τους τραπεζίτες ήταν η παρουσίαση της ολοκληρωμένης πρότασης από μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων για τους ευάλωτους ενήμερους δανειολήπτες, η δόση των οποίων έχει αυξηθεί από το περασμένο καλοκαίρι που ξεκίνησε η αύξηση των επιτοκίων
Για τη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταθέσεις, τα δάνεια και τις προμήθειες μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Θέμα της συνάντησης με τους τραπεζίτες ήταν η παρουσίαση της ολοκληρωμένης πρότασης από μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων για τους ευάλωτους ενήμερους δανειολήπτες, η δόση των οποίων έχει αυξηθεί από το περασμένο καλοκαίρι που ξεκίνησε η αύξηση των επιτοκίων.

«Η συνάντηση ήταν κακή»

Όπως είπε, η συνάντηση για ακόμα μια φορά δεν ήταν εύκολη, καθώς «δύο ώρες μπινελικωνόμασταν», ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών έφυγε ικανοποιημένος από τη συνάντηση. «Έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμη» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Σώζουμε κάποιους, είναι μια λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000».
Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως η συνάντηση ήταν κακή υπό την έννοια ότι το υπουργείο συνεχίζει τις πιέσεις προκειμένου να πάρουν οι τράπεζες πρωτοβουλίες εμπροσθοβαρώς.
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους.

 Δεν θα επεκταθεί το επίδομα των 600 ευρώ σε άλλες επαγγελματικές ομάδες

Αναφερόμενος στο ζήτημα του επιδόματος των 600 ευρώ και αν αυτό ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, ο κ. Σταϊκούρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. Ωστόσο, επισήμανε πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν ως εκτός έδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης