Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε εφαρμογή από 14/12 το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» - Τι θα περιλαμβάνουν

Σε εφαρμογή από 14/12 το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» - Τι θα περιλαμβάνουν
Σε ισχύ από 14/12 το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη»
Σχετικά Άρθρα
Από τις 14/12 τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη», όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδη.
Το εορταστικό καλάθι περιλαμβάνει 4 νέες κατηγορίες - γαλοπούλα, μοσχάρι, σοκολάτες και βασιλόπιτα ή τσουρέκι ανάλογα με την επιλογή κάθε καταστήματος -, θα ισχύει έως τις 4/1/2023, όμως θα λείπουν από αυτό τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, προκειμένου να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία.
«Με δίκη μου απόφαση είπαμε όχι, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.
Σε ότι, αφορά «Καλάθι του Αη Βασίλη», που αφορά τα παιχνίδια, επίσης από 14/12 τίθεται σε εφαρμογή και θα περιλαμβάνει βρεφικά, επιτραπέζια, παζλ, κούκλες, κατασκευές,  φιγούρες δράσης, οχήματα, ηλεκτρονικά και τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά και λούτρινα. Αυτό το καλάθι θα ισχύει έως τις 11/1/2023.
Θα πρέπει οι αλυσίδες να έχουν τουλάχιστον 1 προϊόν , αν και όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσαν ότι θα έχουν περισσότερα.
Η εξέλιξη του καλαθιού θα παρακολουθείται κάθε Τετάρτη και θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-Καταναλωτής και για τις αλυσίδες που συμμετέχουν και για τα είδη παιχνιδιών.
«Και εκεί θα γίνεται έλεγχος για το περιθώριο κέρδους» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Λειτουργία για 6η εβδομάδα του καλαθιού του νοικοκυριού

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην έκτη εβδομάδα λειτουργίας του καλαθιού του νοικοκυριού, σημειώνοντας πως η μέση αξία είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα «και αν υπολογιστεί ότι ο πληθωρισμός ήταν στο 10%, τότε η μείωση φτάνει στο 40%».
Πρόσθεσε ότι στα 2/3 των αλυσίδων το κόστος του καλαθιού κάτω από τα 100 ευρώ.

Πρόστιμα

Σε ό,τι αφορά την επιβολή προστίμων σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια σε κάποια προϊόντα του καλαθιού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου, καθώς αναμένονται οι εξηγήσεις των επιχειρηματιών και εφόσον επιβληθεί πρόστιμο, ο ίδιος θα ανακοινώσει τα προϊόντα στα οποία ήταν αδικαιολόγητα αυξημένες οι τιμές ώστε να το γνωρίζει ο καταναλωτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης