Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί - Αν κάποιος αγοράζει τα προϊόντα σε ετήσια βάση κερδίζει 1,5 μισθό

Γεωργιάδης: Το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί - Αν κάποιος αγοράζει τα προϊόντα σε ετήσια βάση κερδίζει 1,5 μισθό
"Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, στα δύο τρίτα των προϊόντων έχουμε σταθερές τιμές", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης για το καλάθι του νοικοκυριού 
Σχετικά Άρθρα
«Το καλάθι λειτουργεί και θέλω να ευχαριστήσω τους καταναλωτές γιατί ο λόγος που λειτουργεί είναι γιατί οι καταναλωτές το προτιμούν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, γνωστοποιώντας ότι την επόμενη Τετάρτη θα παρουσιαστούν τα στοιχεία πολύ αναλυτικά, «για παράδειγμα, αν κάποιος αγοράζει τα προϊόντα του καλαθιού σε ετήσια βάση κερδίζει 1,5 μισθό. Μιλάμε για τεράστιο νούμερο».
Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο ΟPEN, ανέφερε ότι «σήμερα μπαίνουμε στην 6η εβδομάδα λειτουργίας στο «καλάθι του νοικοκυριού». Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, στα δύο τρίτα των προϊόντων έχουμε σταθερές τιμές. Από τα 816 προϊόντα, τα 70 είχαν αύξηση (9%), τα 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν σταθερά (72%), αν συνυπολογίσετε ότι αυτό το μήνα είχαμε και 10% πληθωρισμό. Δηλαδή κανονικά θα έπρεπε τα 128 ευρώ που στοίχιζε το καλάθι την πρώτη εβδομάδα να έχουν γίνει σήμερα 140 ευρώ, ενώ τώρα είναι 100 ευρώ».
Για το «Καλάθι του Άη Βασίλη»,που θα περιλαμβάνει παιχνίδια, σημείωσε ότι «όπως φροντίσαμε τα νοικοκυριά, έτσι θα φροντίσουμε και τους μικρούς μας φίλους μέσα στις εορτές».

Για Τσίπρα

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «κάθε νοήμων άνθρωπος τον πιάνει σιχαμάρα με αυτή τη δήλωση. Πρώτον, για το μέγεθος της υποκρισίας. Ο κύριος Πάτσης πράγματι αγόραζε κόκκινα δάνεια. Μπορεί να έβγαλε ή να μην έβγαλε λεφτά από αυτό. Δεν έχω ιδέα τι έχει κάνει. Εφήρμοσε νόμο του κυρίου Τσίπρα. Η αγορά κόκκινων δανείων και εκτέλεσης πλειστηριασμών από κάποιον που αγοράζει τα κόκκινα δάνεια, είναι νόμος που ψήφισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με Υπουργό Οικονομικών τον κύριο Τσακαλώτο. Άρα, τι λέει ο κύριος Τσίπρας στο πρώτο σκέλος της ανακοινώσεως του; Ότι κάποιος που εφαρμόζει έναν δικό του νόμο, μπορεί να γίνει μέχρι και Βουλευτής. Αν δεν σου άρεσε αυτός ο νόμος κύριε Τσίπρα, κακώς τον ψήφισες. Άρα, είσαι υποκριτής.
Δεύτερον, στο δεύτερο σκέλος είναι ακόμα χειρότερο. Εδώ έχουμε ένα τραγικό περιστατικό από κάθε άποψη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που να χαίρεται με αυτό που έχει γίνει. Μία αστυνομική επιχείρηση μπορεί να έχει και την άσχημή της κατάληξη. Μπορεί να έχει και την κακή της στιγμή η αστυνομία.
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η πολιτική ηγεσία είπε στον αστυνομικό να πυροβολήσει και να σκοτώσει το παιδί ή να το τραυματίσει βαριά; Υπάρχει κάποιος που λέει ότι ο αστυνομικός ξεκίνησε να πάει στη δουλειά του εκείνη τη μέρα και αυτό που ήθελε ήταν να στείλει κάποιον να χαροπαλεύει;
Αυτός είναι ο κύριος Τσίπρας, τον ξέρουμε. Ένας άνθρωπος που νομίζει ότι η Ελλάδα είναι ακόμα στο 2008 ή στο 2012 ή στο 2015. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε στο 2008 – στην περίοδο Γρηγορόπουλου και των επεισοδίων–, ούτε στο 2012, ούτε στο 2015 και αν νομίζει ο κύριος Τσίπρας ότι με αυτά θα γίνει Πρωθυπουργός, είναι βαθιά γελασμένος».
«Δεν έδωσε ο κύριος Τσίπρας με νόμο τα δάνεια στα funds; Εδώ βγήκε ο κύριος Λαφαζάνης και είπε ότι η παρουσία του κυρίου Τσίπρα στην κυρία Κολοβού του προκάλεσε αηδία. Υπουργός σας ήταν ο κύριος Λαφαζάνης. Τώρα κατηγορείτε τον Λαφαζάνη για χαμηλό επίπεδο; Ντροπή σας να είναι τόσα χρόνια στην αριστερά ο κύριος Λαφαζάνης και να τον ακυρώνετε έτσι», πρόσθεσε.

Για την «Pitsos»

Τέλος, για την εταιρεία Pyramis που αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι οι 20 πρώτοι εργαζόμενοι που επαναπροσλήφθηκαν στο νέο εργοστάσιο και του έδωσαν την πρώτη κουζίνα “Pyramis” με τις υπογραφές τους. «Η κουζίνα αυτή κανονικά θα ήταν “Pitsos” και θα έβγαινε στην Τουρκία. Τώρα λέγεται “Pyramis” και βγαίνει στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, το οποίο πλέον ξεκινά να λειτουργεί και θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 60εργαζόμενοι της “Pitsos”», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο υπουργός, «χθες έζησα μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της θητείας μου. Πήγα να μιλήσω στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που είχαν το μεγάλο συνέδριο για την οικονομία και με περίμεναν 20 εργαζόμενοι της “Pitsos”. Η “Pitsos”είναι μία εταιρεία την οποία ο κύριος Σταθάκης ως Υπουργός Ανάπτυξης συμφώνησε το 2017 να κλείσει το εργοστάσιο και να απολυθούν όλοι οι εργάτες μέχρι το 2020.
Η εταιρεία “Pitsos” ανήκε σε μία γερμανική εταιρεία, την BSF, η οποία έκανε αίτημα στην Ελληνική Κυβέρνηση το 2017 να κλείσει το εργοστάσιο. Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της τότε Ελληνικής Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ και της εταιρείας, το χρονοδιάγραμμα της απολύσεως όλων των εργατών, του κλεισίματος του εργοστασίου της Πίτσος και της μεταφοράς παραγωγής στην Τουρκία, που ήταν να ολοκληρωθεί το 2020.
Όταν έγινα εγώ Υπουργός το 2019 ήρθαν οι εργαζόμενοι στο γραφείο μου μαζί με το Βουλευτή Β΄ Πειραιώς τον κ. Μαρκόπουλο, με ενημέρωσαν και επικοινώνησα με την εταιρεία. Έψαξα βρήκα αγοραστή, τον κύριο Νικόλαο Μπακατσέλο της “Pyramis” και μετά έκανα συμφωνία – και με πολιτική παρέμβαση τότε του συναδέλφου μου Υπουργού της Γερμανικής Κυβερνήσεως, γιατί στην αρχή η BSF δεν ήθελε να κάνει συμφωνία-, πούλησαν τα μηχανήματα και τις πατέντες στην “Pyramis”, χτίστηκε καινούριο εργοστάσιο της “Pyramis” στα Οινόφυτα και χθες, με περίμεναν οι 20 πρώτοι εργαζόμενοι που επαναπροσλήφθηκαν στο νέο εργοστάσιο και μου έδωσαν την πρώτη κουζίνα“Pyramis” με τις υπογραφές τους. Η κουζίνα αυτή κανονικά θα ήταν “Pitsos” και θα έβγαινε στην Τουρκία. Τώρα λέγεται “Pyramis” και βγαίνει στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, το οποίο πλέον ξεκινά να λειτουργεί και θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 60εργαζόμενοι της “Pitsos”. Άρα, από τη μια έχουμε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και της μιζέριας και από την άλλη έχουμε την Ελλάδα της παραγωγικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης