Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εφορία: Οι 17 τελευταίες φορο - υποχρεώσεις του 2022 - Τι πρέπει να προσέξουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις

Εφορία: Οι 17 τελευταίες φορο - υποχρεώσεις του 2022 - Τι πρέπει να προσέξουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις
Όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι την εκπνοή του έτους
Σχετικά Άρθρα
Βαρύ το καλεντάρι των υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου καθώς στη λίστα με τους φόρους και τα τέλη που θα πρέπει να πληρωθούν πριν από την εκπνοή του 2022 υπάρχουν άλλες 12 φορο εκκρεμότητες που αφορούν και τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα στις 30 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για:

1.Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023 ύψους 1,2 δις. ευρώ.

2. Την καταβολή της 8ης δόσης του ΕΝΦΙΑ 275 εκατ. ευρώ.

3. Την εξόφληση της 6ης δόσης του φόρου εισοδήματος.

4. Την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων οχημάτων μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

5. Την πληρωμή της 6ης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

6. Την υποβολή δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες με εκκρεμότητες σε αυτό το θέμα

7. Την υποβολή αίτησης στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, για επίλυση διαφοράς από πράξη επιβολής φόρου ή προστίμων κατά τη φορολογική νομοθεσία, για υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατίας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

8. Την υποβολή δήλωσης και απόδοση ετήσιου τέλους διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα για το επόμενο έτος.

9. Την υποβολή αίτησης και σχετικών δικαιολογητικών, για την υπαγωγή στον ειδικό τρόπο φορολόγησης εισοδήματος από μισθωτή εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα που προκύπτει στην ημεδαπή, φυσικών προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

10. Την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου.

11. Την υποβολή αίτησης χορήγησης αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, υπό προϋποθέσεις, σε νομικά πρόσωπα.

12. Για την κατάρτιση φακέλου τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών και την υποβολή του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου.

13. Για την διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myData, από τους λήπτες αντικριζόμενων παραστατικών ημεδαπής, σε περιπτώσεις είτε μη τήρησης της υποχρέωσης διαβίβασης των οριζόμενων δεδομένων από τους εκδότες, ή διαβίβασης αυτών με απόκλιση, δεδομένων εξόδων τιμολόγησης και εσόδων αυτοτιμολόγησης, από τους εκδότες λόγω παράλειψης διαβίβασης από μέρους τους, κ.λπ., για το φορολογικό έτος 2021.

14. Για την διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myData, εγγραφών τακτοποίησης εσόδων και τακτοποίησης εξόδων, για το φορολογικό έτος 2021.

15. Για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, για τη δήλωση των ανείσπρακτων εισοδημάτων από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας φορολογικού έτους 2020, για τα οποία δεν προσκομίστηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

16. Για την υποβολή αποδείξεων λιανικής πώλησης στην ψηφιακή πλατφόρμα myData της Α.Α.Δ.Ε., από τους πωλητές αγαθών προς μη εγκατεστημένους στο εσωτερικό της χώρας ή στο εσωτερικό άλλου Κ-Μ της Κοινότητας ταξιδιώτες που αναχωρούν για χώρα εκτός Κοινότητας, από την Ελλάδα ή μέσω άλλου Κ-Μ, για τα αγαθά που παραδίδονται και μεταφέρονται στις προσωπικές τους αποσκευές και απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. (taxfree).

17. Για την υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ των σχετικών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, για πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί ή θα διενεργηθούν εντός του 2022.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement