Τελευταία Νέα
Οικονομία

24ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum: Συνάντηση Κορυφής για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις

tags :
24ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum: Συνάντηση Κορυφής για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη

Με τίτλο «Sustaining Growth & Investment Momentum» επιστρέφει για 24η χρονιά το ετήσιο Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022 στο «Metropolitan Club» της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το «New York Stock Exchange», το «Athens Stock Exchange» και μεγάλες διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, απολαμβάνοντας την υποστήριξη κορυφαίων χορηγών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η «JP MORGAN» και η «TEN Ltd (Tsakos Energy Navigation)».
Το «Capital Link Invest in Greece Forum» είναι μια διεθνής συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη. Μέσα από την πορεία των 24 συναπτών ετών που διοργανώνεται, έχει επιδοθεί στη συστηματική προβολή της Ελλάδας στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, θα εστιάσει στις  επενδυτικές  ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα αλλά και στην βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός.
Η θεαματική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, έρχεται ως αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της οικονομίας. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο του εκσυγχρονισμού και εργάζεται σταθερά για την ενίσχυση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, ο εντυπωσιακός αριθμός αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι προσπάθειες για την βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος αποφέρουν καρπούς. Αυτή η μεταστροφή του κλίματος θα αποτυπωθεί μέσα από τα εντυπωσιακά πάνελ συζητήσεων και τις παράλληλες ενότητες που θα καλυφθούν.
Η επιστροφή της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και στη διεθνή επενδυτική κοινότητα  είναι θεαματική, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα ανανεωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο χαρακτηρίζεται τόσο από τις πολλές και νέες επενδυτικές δραστηριότητες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όσο και από το ευρύ πεδίο που έχει δημιουργηθεί για συνεχή ανάπτυξη και προσέλκυση καινούριων επενδύσεων. Αυτές οι εξελίξεις σηματοδοτούν μια αναβαθμισμένη πορεία προς τα εμπρός για την Ελλάδα, μια πορεία μεταρρυθμίσεων, εκσυγχρονισμού, σταθερότητας και εμπιστοσύνης.
Η νέα εποχή οικονομικής ανάπτυξης οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις, στην τεράστια πνευματική δύναμη και στην επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, προς αυτή την κατεύθυνση συνεπικουρούν οι προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, καθιστώντας την έναν ελκυστικό προορισμό για ξένους επενδυτές, παρά τις αβεβαιότητες που προκαλούν οι συνέπειες της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από μεγάλους  και σημαντικούς επιχειρηματίες της αγοράς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους Αμερικάνους επενδυτές τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ελληνική οικονομία, καθώς και τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Συμμετέχουν, επίσης,  υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες υποστηρίζουν το Συνέδριο, καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες της αγοράς και εκπρόσωποι μεγάλων ελληνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών.
Το συνέδριο θα ανοίξει, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί στους επενδυτές μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος με θέμα “Sustaining Growth & Investment Momentum”. Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με επίσημο δείπνο, το οποίο θα εστιάσει στους στενούς επιχειρηματικούς και πολιτικούς δεσμούς ΗΠΑ - Ελλάδας, με κυβερνητική εκπροσώπηση και από τις δυο χώρες, καθώς και παρουσία επιφανών Ελληνοαμερικανών εκλεγμένων αξιωματούχων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (Βουλευτές και Γερουσιαστές). Στο δείπνο θα παρευρεθούν, επίσης, πλήθος επενδυτών, χρηματοοικονομικών και στελεχών επιχειρήσεων.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης