Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Οι τράπεζες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Οι τράπεζες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος
«Κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για τις τράπεζες, καθώς φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή του ΥΠΟΙΚ

Σε κακό κλίμα και με προσπάθεια υποβάθμισης της ατζέντας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους εκπροσώπους των τραπεζών, με την κυβέρνηση να τους «πετάει το μπαλάκι» καθώς τα «χειρότερα είναι μπροστά».
«Κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για τις τράπεζες, καθώς φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή.
Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα το υπουργείο θα περιμένει τις προτάσεις των εκπροσώπων του τραπεζικού συστήματος για τα όλα τα καυτά θέματα και κυρίως για την προοπτική εφαρμογής ενός τρίτου προγράμματος «γέφυρα» με επιδότηση επιτοκίου για τους συνεπείς δανειολήπτες, που θα αποτρέψει ένα νέο κύμα κόκκινων οφειλών.
Επισημαίνεται ότι η άνοδος των επιτοκίων από την ΕΚΤ έχουν αυξήσει τις μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων για περισσότερα από 480.000 νοικοκυριά που έχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor.
Επίσης η επιθετική πολιτική από την ΕΚΤ έχει σπρώξει τους νέους δανειολήπτες σε δανεισμό με σταθερό επιτόκιο που είναι υψηλότερο από το κυμαινόμενο.
Σύμφωνα με άλλες πηγές βασικό θέμα ήταν η επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής για τις χορηγήσεις, τις καταθέσεις και τις προμήθειες.
Στη δίωρη συνάντηση με τους τραπεζίτες με τη συμμετοχή στελεχών από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους συζητήθηκε και το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού με το υπουργείο Οικονομικών να επισημαίνει την ανάγκη για μεγαλύτερες ταχύτητες σε αυτό το μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης