Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης: Επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα – Η κυβέρνηση κάνει μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους

Σκυλακάκης: Επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα – Η κυβέρνηση κάνει μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους
"Κάνουμε ένα μείγμα παρεμβάσεων, τόσο οριζόντιων για να καλύπτουν όλα τα εισοδήματα, όσο και κάθετων σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι", ανέφερε ο Θ. Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα

«Φέτος έχουμε μια μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους, και παράλληλα επιστρέφουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα και στην κανονικότητα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, με αφορμή την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού σήμερα (21/11) στη Βουλή.
Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η χώρα καταγράφει πρωτοφανή ανάπτυξη 6% το 2022, αντί για ύφεση λόγω του πληθωρισμού, που είναι πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης.
«Αυτό το μήνα η Ελλάδα έπεσε κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης στον πληθωρισμό, αν και η χώρα μας είναι πιο ευάλωτη από άλλες χώρες διότι έχουμε πολύ μεγάλες εισαγωγές καυσίμων και εξάρτηση από το φυσικό αέριο», όπως σημείωσε.

Για συντάξεις

Ο πληθωρισμός πιέζει όσους έχουν σταθερά εισοδήματα, όπως οι συνταξιούχοι, «γι’ αυτό και η κυβέρνηση έρχεται και κάνει μια μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους φέτος», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.
Όπως ανέφερε, «κάνουμε ένα μείγμα παρεμβάσεων, τόσο οριζόντιων για να καλύπτουν όλα τα εισοδήματα, όσο και κάθετων σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι και πρέπει να υπολογίζουμε το άθροισμα αυτών των παρεμβάσεων στο διαθέσιμο εισόδημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης