Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για Κιβωτό του Κόσμου: Με απόφασή μου το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν

Σταϊκούρας για Κιβωτό του Κόσμου: Με απόφασή μου το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν
Τις έρευνες για τις καταγγελίες για τα περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου έχει αναλάβει η Εισαγγελία Ανηλίκων
Σχετικά Άρθρα

Αποσύρθηκε η όποια οικονομική ενίσχυση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην Κιβωτό του Κόσμου, όπως ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που αφορούν τη δομή φιλοξενίας Κιβωτός του Κόσμου, μιλώντας στο mega γνωστοποίησε ότι με δική του απόφαση αποσύρθηκε η όποια οικονομική ενίσχυση είχε παράσχει το υπουργείο Οικονομικών στη δομή, «μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι», όπως είπε.
Μάλιστα, ανέφερε ότι υπέγραψε τη σχετική απόφαση χθες (18/11).
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «οι καταγγελίες είναι πράγματι συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ακύρωσε την παραχώρηση ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου.
Στο μεταξύ, τις έρευνες για τις καταγγελίες για τα περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου έχει αναλάβει η Εισαγγελία Ανηλίκων, ενω ο ιδρυτής της εν λόγω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Πατέρας Αντώνιος, δηλώνει σοκαρισμένος και έκπληκτος από τις καταγγελίες.
Μάλιστα, στο μικροσκόπιο βρίσκεται η δομή της Χίου για ασέλγεια από στέλεχος σε βάρος αγοριού το 2021, ενώ σε εξέλιξη είναι στον Βόλο δύο εισαγγελικές έρευνες.
Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ένας 19χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος μίλησε για στέλεχος που επέβλεπε δομή στην περιφέρεια, ενώ μια 20χρονη- φοιτήτρια σήμερα – φιλοξενούμενη για 6 χρόνια σε δομή της περιφέρειας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, σκληρή εργασία και μήνες απομόνωσης εάν δεν ακολουθούσες τους κανόνες.

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα – Μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης

Ο κ. Σταϊκούρας σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης, ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, για την ώρα υλοποιούμε τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022».
Για το πετρέλαιο θέρμανσης, σημείωσε ότι η επιδότηση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.
«Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου» , πρόσθεσε οι υπουργός Οικονομικών.
Υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα περαιτέρω μέτρο, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία.
«Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες», ανέφερε.
Ακόμη, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ», συμπλήρωσε.

Περί συντάξεων- Αύξηση λίγο παραπάνω από 7,5%

Κάνοντας αναφορά στις συντάξεις, ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει τριπλή παρέμβαση.
Όπως εξήγησε, «η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7,5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023», καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τέλος, το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.
«Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ» , υπογράμμισε
Σχετικά με τα αναδρομικά, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης