Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Φροντίδα μας ο ευάλωτος συμπολίτης μας και η ποιότητα της ζωής του

Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Φροντίδα μας ο ευάλωτος συμπολίτης μας και η ποιότητα της ζωής του
Η ηγεσία του ΥΠΑΝ επισκέπτεται καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ
Σχετικά Άρθρα

«Φροντίδα μας ο ευάλωτος συμπολίτης μας και η ποιότητα της ζωής του», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέπτεται καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ σήμερα (2/11), με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα του «καλαθιού του νοικοκυριού».
«Εδώ http://e-katanalotis.gov.gr θα βρείτε αναρτημένα τα καλάθια από όλες τις αλυσίδες. Σε λίγο και στο App», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σε δήλωσή του στη διάρκεια επίσκεψής του σε κατάστημα τόνισε ότι «το εγχείρημα αυτό είναι μια πρωτοβουλία δική μας, δεν έχει γίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη, είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στο δικό μου το γραφείο, έχουμε δουλέψει για να εφαρμοστεί. Βλέπετε τις τιμές φαίνεται ότι είναι πολύ καλύτερες στο καλάθι από ότι έξω από αυτό κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τις επόμενες εβδομάδες».
Σημειώνεται ότι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «το καλάθι του νοικοκυριού» μπορεί να γίνεται και μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στο φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή.
Ο κατάλογος των καταναλωτικών προϊόντων από τις υπόχρεες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα αποστέλλεται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π. μ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.
Οι καταναλωτές στην  ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr ή εάν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό τους (Android ή iOS),  μπορούν να βρίσκουν τα προϊόντα ανά αλυσίδα σουπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα και να κάνουν σύγκριση τιμών.Έχουν αναρτηθεί οι τιμοκατάλογοι από 13 αλυσίδες.
georgiadis_2.JPG
Επισκέψεις σε καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Ο κ. Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σ. Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) Χ. Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ, επισκέπτονται από το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ έως τις 12:00 σε Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Κηφισιά.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα δουλέψει ο ανταγωνισμός , ενώ «σκοπός του καλαθιού είναι να μην ξεχειλώσουν πολύ τα προϊόντα», εξηγώντας ότι αν συμβεί αυτό «θα μειωθεί η δύναμη των αλυσίδων να κατεβάζουν τις τιμές και εμάς ο κεντρικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε έναν χώρο όπου οι καταναλωτές θα βρίσκουν πράγματι φθηνότερες τιμές για να καταφέρουν να μην υφίστανται τις συνέπειες του πληθωρισμού που υπάρχουν γενικά στην αγορά και είναι σχεδόν σε μεγάλο βαθμό αναπόφευκτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης