Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Πρεμιέρα στις 2/11 με ελέγχους – Σε 10 καταστήματα σούπερ μάρκετ η ηγεσία του ΥΠΑΝ

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Πρεμιέρα στις 2/11 με ελέγχους – Σε 10 καταστήματα σούπερ μάρκετ η ηγεσία του ΥΠΑΝ
Σε 10  καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ αύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Καταστήματα σουπερ μάρκετ θα επισκεφτεί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τηνΤετάρτη 2 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το «καλάθι του νοικοκυριού», εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα βοηθήσει σημαντικά και ανέφερε ότι αύριο (2/11) θα επισκεφτεί όλες τις αλυσίδες super market για να κάνει ελέγχους και να δει εάν τηρείται η δέσμευση ότι όλα τα προϊόντα που θα βρίσκονται σε αυτό, θα έχουν την ίδια τιμή ή και χαμηλότερη από αυτή που είχαν στις 3 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για τα υπόλοιπα προϊόντα που βρίσκονται εκτός του καλαθιού του νοικοκυριού.
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η χθεσινή ημέρα ήταν ίσως η καλύτερη ημέρα της πολιτικής του καριέρας λόγω μιας σειράς στοιχείων που ανακοινώθηκαν για θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
«Αρχικά ο economist ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κέρδισε 16 θέσεις στον δείκτη του οικονομικού κλίματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα για το 2022 ήταν πρώτη στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων και τέλος, η Eurostat παρουσίασε τα στοιχεία του πληθωρισμού, όπου η Ελλάδα βρίσκεται πλέον χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Σημείωσε πως «ο πληθωρισμός είναι φρικτός και δυστυχώς προκαλεί μεγάλα προβλήματα, ιδίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε».

Επισκέψεις σε 10 καταστήματα

Δέκα καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα επισκεφθούν αύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ν. Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σ. Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) Χ. Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ.
Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν δέκα καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Κηφισιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης