Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης για «καλάθι της νοικοκυράς»: Με ειδική σήμανση τα 50 προϊόντα – Θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας

Παπαθανάσης για «καλάθι της νοικοκυράς»: Με ειδική σήμανση τα 50 προϊόντα – Θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας
"Έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους, έτσι ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν", τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης
Σχετικά Άρθρα

Νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να προσδιορίζει τα είδη που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς» με τα 50 προϊόντα, θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι καθημερινά για τα 50 προϊόντα θα είναι αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ και πως καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής.
Εξήγησε ότι «το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα είναι ευδιάκριτα τα προϊόντα που θα βρίσκονται στο καλάθι, ανέφερε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση.
«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές με την εφαρμογή e-καταναλωτής στην οποία μπορεί κάθε μέρα ο καθένας να βλέπει τις τιμές. Το δεύτερο είναι η προστασία και το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους, έτσι ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης