Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Δεύτερο λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής Appodixi - Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές στην Αγ. Παρασκευή

ΑΑΔΕ: Δεύτερο λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής Appodixi - Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές στην Αγ. Παρασκευή
Επώνυμη καταγγελία για βενζινάδικο στην Αγ. Παρασκευή - Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ
Σχετικά Άρθρα

Ακόμη ένα βενζινάδικο, αυτή τη φορά στην Αγία Παρασκευή, σφραγίστηκε από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αφού υπήρξε επώνυμη καταγγελία χρήστη της ψηψιακής εφαρμογής Appodixi, που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των αποδείξεων κατά τις συναλλαγές τους.
Η επώνυμη καταγγελία οδηγού οχήματος αφορούσε πρατήριο καυσίμων στην Αλ. Παναγούλη 120 και Αγγελίωνος 15, στην Αγ. Παρασκευή.
Σύμφωνα με αυτή, ο οδηγός διαπίστωσε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε και ανέγραφε η απόδειξη που πήρε και άλλα καταγράφηκαν στον φορολογικό μηχανισμό του πρατηρίου.
Έτσι, όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν στο πρατήριο για να το σφραγίσουν, ο δικηγόρος της επιχείρησης προσπάθησε να αμφισβητήσει τα ευρήματα της απόδειξης, όμως τη στιγμή εκείνη πήγε ο πελάτης με την απόδειξη που είχε ημερομηνία 01/10/2022, αξίας 63 ευρώ, για να να πιστωθεί τους πόντους από το προσφερόμενο πρόγραμμα επιβράβευσης που ακολουθούσε η επιχείρηση.
Οι ελεγκτές πήραν την απόδειξη και διαπίστωσαν ότι η αξία που είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ήταν 20 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διασταύρωσαν την αναφορά POS με το αρχείο του φορολογικού μηχανισμού και βρήκαν άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας.
Ακόμη, διαπίστωσαν άλλες 15 περιπτώσεις για τις οποίες η επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει τις εκδοθείσες αποδείξεις στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ μέσω του συστήματος E-SEND εισροών - εκροών.
Σημειώνεται ότι το πρώτο λουκέτο σε πρατήριο καυσίμων στον Βύρωνα είχε μπει πριν από δέκα ημέρες, μετά από ανώνυμη καταγγελία καταναλωτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης