Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα τρίμηνη παράταση της υποχρέωσης δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Νέα τρίμηνη παράταση της υποχρέωσης δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων
Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα που αφορούν στην εξασφάλιση της επάρκειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με σκοπό την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών
Σχετικά Άρθρα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα που αφορούν στην εξασφάλιση της επάρκειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με σκοπό την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.
Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει ότι «οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 87 του ν.4916/2022 (Α’ 65), καθώς και όσες εξειδικεύτηκαν με την υπ’ αριθμ. 1368/01.04.2022 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» (Β’ 1549), παρατείνονται για χρονικό διάστημα 3 μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας. Η παρούσα ισχύει από την 28.09.2022».
Σημειώνεται ότι η καταγραφή αποσκοπεί αφενός στην εποπτεία της αγοράς ως προς την επάρκεια των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και αφετέρου στην παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συνδυασμό με την τιμή πώλησής τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης