Τελευταία Νέα
Οικονομία

Power Pass 2: Σήμερα (26/9) η καταβολή για τα τελευταία χρήματα στους δικαιούχους - Ποιοι δεν θα πάρουν επιδότηση

Power Pass 2: Σήμερα (26/9) η καταβολή για τα τελευταία χρήματα στους δικαιούχους - Ποιοι δεν θα πάρουν επιδότηση
Γιατί άργησε η καταβολή του Power Pass 2

Πιστώνoνται σήμερα Δευτέρα 26/9 στους δικαιούχους τα χρήματα για το Power Pass 2 που είχε ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση και αφορά στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Ιουνίου.
Ειδικότερα, όσοι μπουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet στο vouchers.gov.gr, θα δουν ότι έχει αλλάξει το μήνυμα σε "Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα".
Αυτό σημαίνει πως η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και τώρα αναμένονται πια οι τράπεζες να κάνουν την πληρωμή.

Γιατί άργησε η καταβολή του Power Pass 2

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων αποδίδεται στο ότι ένας από τους παρόχους ρεύματος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών για να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.
"Yπήρχε ένα πρόβλημα στον ανάδοχο σχετικά με την άντληση στοιχείων από έναν πάροχο. Πληροφορήθηκα ότι ο πάροχος πήρε τα στοιχεία αυτά.
Η απάντηση είναι ότι το αργότερο τη Δευτέρα θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Τα υπόλοιπα χρήματα του Power Pass" είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται μόνο λογαριασμοί κυμαινόμενων τιμολογίων.

Ποιοι μένουν εκτός πληρωμής Power Pass 2

Αρχικά, σημειώνεται πως για το Power Pass των λογαριασμών Ιουνίου δεν χρειάστηκε καμία νέα ενέργεια ή αίτηση από τους δικαιούχους. Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ελήφθησαν από τους παρόχους ενέργειας, επανυπολογίστηκε το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης και δόθηκε εντολή να πληρωθεί το νέο ποσό.
Το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον ενίσχυση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης