Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Δημοσιονομικό κόστος 23,5 δισ. ευρώ έχουν οι εξαγγελίες Τσίπρα – Σημαίνουν έλλειμμα 11,2%

ΥΠΟΙΚ: Δημοσιονομικό κόστος 23,5 δισ. ευρώ έχουν οι εξαγγελίες Τσίπρα – Σημαίνουν έλλειμμα 11,2%
«Κατάφερε να ξεπεράσει σε ψέματα και τον εαυτό του στο Πρόγραμμα ‘’αυταπάτη’’ Θεσσαλονίκης του 2014, που ανήρχετο σε 13,5 δισ. ευρώ», αναφέρει για τον κ. Τσίπρα το ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες ασκεί το υπουργείο Οικονομικών.
«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε σε ανέξοδες εξαγγελίες κάθε όριο δημοσιονομικής λογικής: 23,5 δισ. ευρώ μέτρα για το 2023 και επιπλέον μόνιμο δημοσιονομικό κόστος 10 δισ. ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα έτη», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
«Κατάφερε να ξεπεράσει σε ψέματα και τον εαυτό του στο Πρόγραμμα ‘’αυταπάτη’’ Θεσσαλονίκης του 2014, που ανήρχετο σε 13,5 δισ. ευρώ.
Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα (δυο φορές ‘’αυταπάτη’’ δεν γίνεται) που οδηγούν ευθέως σε νέα μνημόνια, ακριβώς όπως έκανε και το 2014, χωρίς κανένα σεβασμό για τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Έλλειμμα 11,2%

«Συνολικά, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων που εξήγγειλε μόνο για το 2023 ανέρχεται σε 11,5 δις ευρώ και επιπλέον 12 δισ. ευρώ για το πλαφόν στο ρεύμα - που απέφυγε να κοστολογήσει, σύνολο: 23,5 δισ. ευρώ! Ενώ το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς το πλαφόν στο ρεύμα για κάθε ένα από τα επόμενα έτη ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ. Και αυτά, υπό την υπόθεση ότι αυξάνονται και πάλι οι ασφαλιστικές εισφορές 3 μονάδες και επανέρχεται η εισφορά αλληλεγγύης, άλλως το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος αυξάνεται στα 12 δισ. ευρώ.
Τι σημαίνουν τα ανωτέρω;
Σημαίνουν χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος της χώρας κατά 11,2% το 2023 (από πλεόνασμα 1%, οδηγούμαστε σε έλλειμμα άνω του 10% - χειρότερο από το 2020 που ήταν έτος πανδημίας) και χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος κατά 5% για κάθε ένα από τα επόμενα έτη (από πλεόνασμα 2%, οδηγούμαστε σε έλλειμμα 3% το 2024 και μετέπειτα).
Με άλλα λόγια, η χώρα τίθεται εκτός στόχων προγράμματος σταθερότητας, σε αδυναμία κάλυψης των χρηματοδοτικών της αναγκών και με δραστική περικοπή στο Ταμείο Ανάκαμψης λόγω θηριώδους παραβίασης των δημοσιονομικών στόχων και αναίρεσης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων», σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης