Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moody’s και DBRS λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, πάγωσαν την αναβάθμιση – Νέο φιάσκο στα παραμύθια ανάκαμψης

Moody’s και DBRS λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, πάγωσαν την αναβάθμιση – Νέο φιάσκο στα παραμύθια ανάκαμψης
Το bankingnews έχει προβλέψει ότι είναι αδύνατη η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα το 2023 και θα μετατεθεί για το 2024 και εάν... και εφόσον...

Παρουσίασαν την ελληνική οικονομία ότι αντέχει, πούλησαν διθυραμβικά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2022 περίπου 5,5% με 6%, τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν εκραγεί και γενικώς η ελληνική οικονομία αντέχει απέναντι στον πληθωρισμό και στην ενεργειακή κρίση.
Όμως η πραγματικότητα έχει αλλάξει και τα ελληνικά παραμύθια την δήθεν ανάπτυξης, δήθεν σταθερής πορείας.
Η Ελλάδα εμφανίζει σήμερα

1)Μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα.
Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη των υποκλοπών και των παρασκηνιακών deals ώστε να βγουν πολλά λεφτά για λίγους… παρουσιάστηκε ως κυβέρνηση που θα φέρει αλλαγές στην Ελλάδα.
Μια από τα ίδια διεφθαρμένοι άνθρωποι, αργυρώνητοι, άνθρωποι που πλουτίζουν εις βάρος των κορόιδων της ελληνικής κοινωνίας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σάπια αφού ορισμένοι έκαναν δυνατά ταμεία… θα έρθει η ώρα των αποκαλύψεων και πως επιχείρησαν να καταστρέψουν μέσα ενημέρωσης που είχαν άλλη άποψη.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει αυτοδυναμία, το ξέρουν πολύ καλά.
Ο πολιτικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ποσοστά της τάξης του 30% με 32%.
Η πιθανότητα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έχει αυξηθεί…

2)Οι αγορές δεν έχουν πειστεί στο αφήγημα της δήθεν ισχυρής ελληνικής οικονομίας.
Το ελληνικό χρηματιστήριο εμφανίζει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στις 836 μονάδες, βρίσκεται στο πουθενά με προοπτική τις 750 μονάδες…
Τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζουν την χειρότερη εικόνα σε όλη την ευρωζώνη, με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 4,30% την χειρότερη επίδοση παρ΄ ότι μόλις το 20% του χρέους είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο και προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή είναι η απόδειξη της ελληνικής αποτυχίας, το να συζητούμε για ανάκαμψη και οι αγορές να μην μας εμπιστεύονται είναι φιάσκο.
Η Ελλάδα πουλάει πολλά παραμύθια, περί ανάκαμψης, περί προοπτικής.
Η Ελλάδα είναι μια καταχρεωμένη χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 640 δισεκ. ευρώ, μια χώρα ελλειμμάτων που νομίζει ότι εν μέσω πληθωρισμού εάν αυξήσει τις δαπάνες θα μετριαστεί το πρόβλημα… το οποίο στο τέλος θα γιγαντωθεί…

Λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας τόσο η Moody's από τις ΗΠΑ όσο και η DBRS από τον Καναδά δεν αναβάθμισαν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από ουδέτερες σε θετικές στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.
Αυτό έρχεται να αποδείξει ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος θα είναι δύσκολη υπόθεση.
Το bankingnews έχει προβλέψει ότι είναι αδύνατη η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα το 2023 και θα μετατεθεί για το 2024 και εάν... και εφόσον...
Το παραμύθι ότι η ελληνική οιικονομία πάει καλά δεν πείθει κανένα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης