Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιταγή ακρίβειας: Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι - Αναλυτικά παραδείγματα

Επιταγή ακρίβειας: Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι - Αναλυτικά παραδείγματα
Ποια ζευγάρια συνταξιούχων χάνουν το διπλό επίδομα - Ποιοι κερδίζουν
Σχετικά Άρθρα

Με τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα, η επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα θα γίνει δεκτή από σχεδόν 1 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και λοιπα εισοδήματα  έως 800 ευρώ με το συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο να είναι διευρυμένο σε σχέση με πέρυσι που ο «κόφτης» ανερχόταν σε 600 ευρώ τον μήνα. 

Επομένως αναμένουμε το περιουσιακό κριτήριο. Να θυμίσουμε πως πέρυσι το όριο της αξίας της περιουσίας δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Κερδισμένοι βγαίνουν:

  • Συνταξιούχοι αγρότες του πρ. ΟΓΑ που δεν λαμβάνουν επικουρική και είναι κατά κανόνα χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Συνταξιούχοι μισθωτοί του πρ. ΙΚΑ με 15ετίες και χαμηλές συντάξεις κύριες και επικουρικές. Για παράδειγμα, κύρια 450 ευρώ και επικουρική 150 ευρώ.
  • Χαμηλοσυνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ. ΟΑΕΕ με χαμηλές συντάξεις που δεν εισπράττουν επικουρική.

 

Ποιοι δεν θα πάρουν «διπλό» επίδομα - Kοφτης το οικογενειακό εισόδημα

Φέτος το όριο για το οικογενειακό εισόδημα έρχεται στα 16.800 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 14.400 ευρώ, επομένως, όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν ζευγάρια συνταξιούχων με ατομικό εισόδημα 800 ευρώ που δεν θα καταφέρουν να πάρουν εις διπλούν το επίδομα. Κι αυτό επειδή το πλαφόν του οικογενειακού εισοδήματος (16.800€) δεν είναι το διπλάσιο του ατομικού πλαφόν (9.600€) όπως πέρυσι (7.200€ - 14.400€).

Για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει ένας από τους δύο να εισπράττει χαμηλότερη σύνταξη ή η σύνταξη του καθενός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 700 ευρώ (1.400 Χ 12= 16.800 ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης