Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης: Ισχυρότερα κίνητρα και αντικίνητρα για να εφαρμοστούν όσα έχουν ανακοινωθεί για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Σκυλακάκης: Ισχυρότερα κίνητρα και αντικίνητρα για να εφαρμοστούν όσα έχουν ανακοινωθεί για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο
Θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη
Σχετικά Άρθρα

Μόνο το Δημόσιο θα αφορούν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την εξοικονόμηση ενέργειας και κατά κύριο λόγο την εφαρμογή όσων ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Θέλουμε να δώσουμε ισχυρότερα κίνητρα και αντικίνητρα για να εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκυλακάκης, εξηγώντας ότι θα υπάρχουν κυρώσεις σε φορείς και οργανισμούς που δεν συμμορφώνονται , ενώ θα δοθούν και κίνητρα.
Για τους Δήμους ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα το πρώτο εξάμηνο για τα δημοτικά τέλη φωτισμού ώστε να καλύψουν το ενεργειακό κόστος, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο ζητείται να γίνει μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.
Σημείωσε δε, πως είναι τεράστια η αύξηση στο κόστος του ηλεκτρισμού και ότι το ρεύμα που παράγουμε με φυσικό αέριο κοστίζει 3 με 4 φορές πάνω.

Για ιδιωτικό τομέα

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι θα δοθούν κυρίως μέτρα κινήτρων για υποκατάσταση του φυσικού αερίου.
Εξήγησε ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση θα στηριχθεί σε κίνητρα εξοικονόμησης, κίνητρα υποκατάστασης και βοήθεια με διαβαθμίσεις σε όλους.
Αφού σημείωσε πως δεν είναι εύκολο να γίνει η "στροφή" στο πετρέλαιο από φυσικό αέριο, μίλησε για παροχή κινώτρων σε όσους θερμαίνονται με ηλεκτρισμό, αλλά και την πιθανότητα να υπάρξει μεγαλύτερη επιδότηση στο πετρέλαιο αν αποτελέσει το κύριο μέσο θέρμανσης.
Πάντως, όπως είπε, θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης.

Για επιχειρήσεις

Σχετικά με τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος τις επηρεάζει και αυτές.
«Το ενεργειακό κόστος μπαίνει σε κάθε επιχείρηση. Η πίεση στα εισαγόμενα είναι υπαρκτός. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το χειρότερο ή εκμεταλλεύονται την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Στο μέτωπο της οικονομίας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αναμένεται διεθνής ύφεση, όμως η ελληνική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση, αλλά θα μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης.
Ακόμη, ανέφερε πως στην κυβέρνηση δεν προβλέπουν ότι θα πάμε σε χειμώνα με «τρελές» τιμές καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης