Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: Την Τετάρτη 7/9 τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Ενεργειακή κρίση: Την Τετάρτη 7/9 τα μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο
Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, με τον υπουργό Επικρατείας να σημειώνει, ότι «η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές»
Σχετικά Άρθρα


Σύμφωνα με τον υπουργό επικρατείας Άκη Σκέρτσο το Δημόσιο αναμένεται να δείξει το θετικό του πρόσωπο καθώς όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Επικρατείας, αύριο Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις με νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως με μικρά και έξυπνα βήματα αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας κατά 10-15%, ενώ όπως σημείωσε ο κ.Σκέρτσος «η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές».

Η σύσκεψη για την ενέργεια

Επιπροσθέτως ο κ.Σκέρτος, διευκρίνισε πως «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, η σύσκεψη έγινε προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση.
Μιλάμε για ένα πολύ δυναμικό φαινόμενο, το οποίο μέρα τη μέρα αλλάζει σε βασικά δεδομένα». Αφού διευκρίνισε δε, πως οι παρεμβάσεις θα είναι σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, επέμεινε πως «η Ελλάδα έχει φροντίσει, εδώ κι ένα χρόνο, να λάβει πολλά μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για να μπορέσουν να απορροφήσουν έως και το 95% των αυξήσεων λόγω των διεθνών τιμών. Δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, πολλές φορές γίνεται αυτή η παρερμηνεία, και σκοπίμως, και από την αντιπολίτευση».
Παράλληλα, επεσήμανε, μόλις προχθές η Γερμανία ανακοίνωσε, ότι υιοθετεί το ελληνικό σχέδιο ενώ «σήμερα συζητιούνται στις Βρυξέλλες τέσσερις προτάσεις, οι δύο από τις οποίες είναι ελληνικές. Η Ελλάδα έχει κινηθεί εγκαίρως, έχει κάνει ουσιαστική δουλειά», συμπέρανε.

Ξεχωριστό κεφάλαιο το Δημόσιο

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, με τον υπουργό Επικρατείας να σημειώνει, ότι «η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές». Και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, «πρώτο το κράτος δίνει το μήνυμα, ότι πρέπει να μειώσουμε, όσο μπορούμε, 10-15% σε ετήσια βάση, την κατανάλωση ενέργειας», στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω από «μικρές, έξυπνες κινήσεις», όπως είπε.
Για τις ΔΕΚΟ και τους Δήμους ειδικότερα, παρατήρησε πως «η “ποινή” θα έλθει από την ίδια την πραγματικότητα, δεν θα μπορεί να πληρώσει (κάποιος) τους λογαριασμούς ενέργειας εάν συμπεριφέρεται με ανεύθυνο τρόπο. Και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να επιδοτηθούν πρόσθετα κόστη από αλόγιστη κατανάλωση», ξεκαθάρισε επίσης.

Επίδομα θέρμανσης
Για το επίδομα θέρμανσης, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις, που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και οι οποίες «θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις που προκαλεί ο φετινός χειμώνας». Ενώ για το ‘fuel pass 3’, διαπίστωσε αποκλιμάκωση στις τιμές, ως εκ τούτου «αξιολογούμε αν θα υπάρξει ενίσχυση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης