Τελευταία Νέα
Οικονομία

Fuel Pass 2: Περίπου 3 εκατ. πολίτες υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα - Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 199 εκατ. ευρώ

Fuel Pass 2: Περίπου 3 εκατ. πολίτες υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα - Συνολικά διατέθηκαν πάνω από 199 εκατ. ευρώ

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου υπέβαλλαν αιτήσεις 2.963.261 πολίτες

Σχετικά Άρθρα

Περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες υπέβαλλαν αιτήσεις έως την 1η Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα Fuel Pass 2 για να λάβουν το ποσό ενίσχυσης ώστε να καλύψουν το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, υπέβαλλαν αιτήσεις 2.963.261 Έλληνες και το ποσό που δόθηκε συνολικά αγγίζει τα 199.384.275 ευρώ.
Το ποσό ενίσχυσης καθορίστηκε βάσει του άρθρου 67 του ν. 4950/2022 και για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2022, η πίστωση ανήλθε στα εξής ποσά:

  • 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, εκτός μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα, όμως σε περίπτωση επιλογής από τον δικαιούχο της κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό διαμορφώνεται σε 65 ευρώ
  • 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το συγκεκριμένο ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εάν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα, ποσό που φτάνει στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης