Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Διπλά τέλη κυκλοφορίας σε όσους «ξεφεύγουν» την πληρωμή

ΑΑΔΕ: Διπλά τέλη κυκλοφορίας σε όσους «ξεφεύγουν» την πληρωμή
Η ΑΑΔΕ σκοπεύει να στείλει τον λογαριασμό στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
«Τσουχτερά» αναμένονται τα πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων κατάφεραν και πήραν πίσω τις πινακίδες των οχημάτων τους για το καλοκαίρι, και ειδικότερα για έναν μήνα καταβάλλοντας τα προβλεπόμενα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, όμως στη συνέχεια «ξέχασαν» να τις καταθέσουν εκ νέου και συνέχισαν να κυκλοφορούν δίχως να πληρώσουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο ποσά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ σκοπεύει να στείλει τον λογαριασμό στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ενώ μάλιστα στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο διπλάσιο των ετησίων τελών μετά την αφαίρεση του διπλάσιου των μηνιαίων τελών που έχουν καταβληθεί.

Τι αναφέρει ο νόμος

Σύμφωνα με τον ισχύον νόμο, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος πρέπει να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως και την τελευταία ημέρα περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, την επόμενη εργάσιμη για τη φορολογική διοίκηση ημέρα.
Όταν θέσει το όχημα σε ακινησία εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος.
Να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο νόμος επιτρέπει την άρση της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης άπαξ εντός του έτους με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος και το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα διευκολύνει κυρίως ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με υψηλά τέλη κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης