Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Φέτος καταγράφεται τριπλό ρεκόρ - Βούλησή μας να βοηθηθούν κατά προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά

Γεωργιάδης: Φέτος καταγράφεται τριπλό ρεκόρ - Βούλησή μας να βοηθηθούν κατά προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά

"Όσο η οικονομία υπεραποδίδει, θα έχουμε περιθώρια για να στηρίζουμε τον κόσμο", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης

Σχετικά Άρθρα

Βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των αρμόδιων υπουργών είναι να βοηθηθούν κατά προτεραιότητα τα ευάλωτα νοικοκυριά και όσοι δεν βγάζουν τον μήνα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, για την ενεργειακή κρίση.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο μείγμα των μέτρων στήριξης θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και για την επιταγή ακρίβειας δήλωσε ότι ο ίδιος ως υπουργός δεν έχει πει όχι σε μέτρο που βοηθάει τους ευάλωτους πολίτες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η οικονομία αναπτύσσεται με πρωτοφανείς υψηλούς ρυθμούς, πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και μάλιστα, φέτος καταγράφεται τριπλό ρεκόρ, ήτοι στις επενδύσεις, στις εισπράξεις από τον τουρισμό και στις εξαγωγές.
«Αυτό το τριπλο ρεκόρ δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να μην αφήσει κανέναν μόνο του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Σημείωσε δε, πως η επιδότηση στο ρεύμα είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη, όχι μόνο στην Ευρώπη, κάτι που ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μπουν σε εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί «το ρεύμα είναι πια ακριβό».
Σχετικά με τη διάρκεια της στήριξης επανέλαβε ότι «όσο η οικονομία υπεραποδίδει, θα έχουμε περιθώρια για να στηρίζουμε τον κόσμο. Δεν μπορεί να παίρνεις μέτρα που ξεπερνούν τις δυνάμεις της οικονομίας».
Τέλος, αναφερόμενος στον πληθωρισμό , ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στόχος είναι να τον ελέγξουμε, αλλά και είχαμε την μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης