Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Αρχές Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ

Σταϊκούρας: Αρχές Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ
Δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημόσιους και συνταξιούχους από το 2023 είπε ο κ.Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα
Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αναφέροντας πως τότε θα υπάρχουν και όλα τα δεδομένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ πως η στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την ενεργεία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους.
«Όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη για την ενεργεία, τόσο στερούνται πόροι για αλλά μέτρα στήριξης» είπε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία των εσόδων από τον τουρισμό, τονίζοντας ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα τα ξεπεράσουν.
Όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και ότι στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις, ενώ επανέλαβε πως είναι δέσμευση η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης