Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Δεδομένη και μεγαλύτερη η αύξηση των συντάξεων το 2023 – Καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του fuel pass2

Σταϊκούρας: Δεδομένη και μεγαλύτερη η αύξηση των συντάξεων το 2023 – Καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του fuel pass2
Τα επιπλέον μέτρα έχουν ποσοτικοποιηθεί, όμως το ποια θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τις προτεραιότητες που θα τεθούν, ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

«Είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι το ποσό έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «θα έχουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεδομένου ότι δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος. Ήδη, σύμφωνα με τον υπουργό, όλα τα επιπλέον μέτρα έχουν ποσοτικοποιηθεί, όμως το ποια θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τις προτεραιότητες που θα τεθούν.
Πάντως, στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα περάσει το κατώφλι της Βουλής την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται όλες οι παρεμβάσεις για το 2022 και το 2023 (π.χ. κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης), ενώ «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις πριν από τα Χριστούγεννα».

Fuel pass 2: Καταβολή επιδότησης

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση καυσίμων (Fuel pass2), που πλέον η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για τους όλους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ έως τις 29/8, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα ποσά έχουν μεταφερθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο αρμόδιο υπουργείο.
Όπως ο ίδιος επεσήμανε, ήδη έχουν πιστωθεί κάποια ποσά στην ψηφιακή κάρτα στα κινητά τηλέφωνα όσων επέλεξαν αυτή τη μορφή, ενώ σήμερα ή αύριο (10/8) θα πιστωθούν κάποια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού

Αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ, υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε περίπου 39 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της τα επόμενα 2- 3 χρόνια».
Ακόμη, δήλωσε ότι στις 20 Αυγούστου θα αρθεί το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, καθώς έχει ήδη λάβει σχετική επιστολή από τους δύο αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ.

Για υποκλοπές

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός με ειλικρίνεια και παρρησία τοποθετήθηκε για αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση που προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει τη βούληση για όλα στο φως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης