Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε πιτσαρία με αδήλωτο τζίρο 635.000 ευρώ - Για μια τριετία δεν έκοβε αποδείξεις, τι ψάχνουν τα ελεγκτικά κλιμάκια

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε πιτσαρία με αδήλωτο τζίρο 635.000 ευρώ - Για μια τριετία δεν έκοβε αποδείξεις, τι ψάχνουν τα ελεγκτικά κλιμάκια
Οι ελεγκτές συνεχίζουν να "ξεσκονίζουν" τα βιβλία του καταστήματος για να ελέγξουν και τις υπόλοιπες χρήσεις

Στη "δίχτυα " των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μια πιτσαρία στην Αργυρούπολη, η οποία για μια τρετία δεν έκοψε 58.200 αποδείξεις για παραγγελίες που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας delivery.
Στο πλαίσιο των ελέγχων της ΑΑΔΕ που διεξάγονται σε δύο επίπεδα, καθώς εκτός από τις καθημερινές επιτόπιες επισκέψεις σε καταστήματα σε όλη τη χώρα για την έκδοση αποδείξεων, γίνονται και στοχευμένοι έλεγχοι που προκύπτουν από τον ειδικό λογάριθμο και λογισμικό της, οι ελεγκτές εντόπισαν πιτσαρία στην Αργυρούπολη, η οποία, για τρεις χρονιές (2017 - 2018 - 2019) δεν έκοψε 58.200 αποδείξεις για παραγγελίες που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας, συνολικής αξίας 635.000 ευρώ και πλέον ΦΠΑ 131.000 ευρώ.
Ήδη, εκτός από τα πρόστιμα, τους φόρους και τις προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν στην επιχείρηση, οι ελεγκτές συνεχίζουν να  "ξεσκονίζουν" τα βιβλία του καταστήματος για να δουν σε βάθος την υπόλοιπη φορολογική συμπεριφορά του, αλλά και να ελέγξουν και τις υπόλοιπες χρήσεις.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών οι πλατφόρμες

Συνεχίζεται η η συνεργασία των ελεγκτών με τις πλατφόρμες διανομής φαγητού.
Σε καθημερινή βάση τα στοιχεία που αποστέλλουν οι πλατφόρμες αξιοποιούνται, δεδομένου ότι διαμορφώνουν μαζί με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, συγκεκριμένες στοχεύσεις επιχειρήσεων, μέσω των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου.
Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα, με τη χρήση έξυπνων λογισμικών να να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο των ψηφιακών δεδομένων, που παράγουν οι φορολογικοί μηχανισμοί, εντοπίζοντας μη τιμολογηθέντα δελτία παραγγελίας ή μαζικές εκπτώσεις στο τέλος της ημέρας ή αδικαιολόγητα μεγάλο όγκο ακυρωτικών.
Επίσης, να συσχετίζει τις ληφθείσες παραγγελίες, μέσω των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, με την έκδοση των αντίστοιχων αποδείξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης