Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Νέα μέτρα ενίσχυσης όσο δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος – Τι θα συμβεί από το φθινόπωρο

Γεωργιάδης: Νέα μέτρα ενίσχυσης όσο δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος – Τι θα συμβεί από το φθινόπωρο
Στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

«Όσο η οικονομία μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους από αυτούς που είχαν υπολογιστεί, τόσο θα δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, έφερε ως παράδειγμα τις επιδοτήσεις για το ρεύμα «οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη».

Για φθινόπωρο και μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας

Κληθείς να απαντήσει αν η χώρα μας θα λάβει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας από το φθινόπωρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι δεδομένο πως αν η Ρωσία διακόψει συνολικά την παροχή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όλα τα κράτη θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση αυτή και η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει κάποια μέτρα, «αλλά σίγουρα είμαστε και θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης».

Περί επενδύσεων και πληθωρισμού

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα το 2022 και έως σήμερα, κάνοντας αναφορά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ σημείωσε ότι ο δείκτης της ανεργίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.
Για το μέτωπο του πληθωρισμού, ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «με τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, έγινε από παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα προς μίμηση».

Για γυναικοκτονίες

Τέλος, σχολιάζοντας τις γυναικοκτονίες των τελευταίων ημερών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες που δέχονται βία από τον σύντροφο τους να την καταγγέλλουν και οι Αρχές να είναι πιο αυστηρές στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης